27.09.2016 Zdravlje i nega

3 osnovna pravila za šminkanje u trudnoći

Mnoge žene u trudnoći imaju problema sa pojavom akni i bubuljica. Tada hormoni rade, organizam je uzburkan, a kako dodatno ne bi pogoršale stanje, preporučuje se izbegavanje teških pudera, podloga i baza za besprekoran mejkap.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

U skladu sa tim donosimo vam nekoliko jednostavnih saveta kako i na koji način da koristite određene mejkap sastojke a da ne izazovete iritaciju.

Šminkanje očiju
Ukoliko želite da istaknete vaše oči, preporučujemo vam da koristite olovku za oči, koju ćete veoma tanko naneti na liniju kapka uz sam koren trepavica. Tanka linija vam neće zatvarati oko i lepo će definisati oblik. Pored toga, ako imate problema sa podočnjacima, nikako vam ne savetujemo nanošenje korektora u debelim slojevima, jer to zatvara pore. Ispod očiju lagano, „natapkajte“ podlogu za nijansu do dve svetliju i time ćete postići svež izgled.

Sjaj ili ruž za usne
Iako su ruževi znatno trajnija opcija ukoliko ste u hodu ceo dan, međutim da biste bili praktičniji, preoručujemo vam sjajeve za usne koje možete naneti i bez ogledala. No, ukoliko ste se ipak odlučili za ruž, obavezno neka bude nežnih pastelnih boja kako bi naglasilo vaše blaženo stanje. Izgledaćete nežnije, suptilnije a i vi ćete se osećati mnogo bolje. Više je manje!

Rumenilo
Rumenilo će vam verovatno biti najbolji mejkap saveznik u trudnoći. U svega nekoliko sekundi bledunjavom i prozirnom tenu, vraća svežinu i pravilnim nanošenjem vrlo je lako naglasiti one delove lica koje želite da svi primete. Uz dobro rumenilo niko neće primetiti da vam mučnine već noćima ne dozvoljavaju da kvalitetno spavate.

Savet plus Ukoliko pri ruci nemate rumenilo, poslužite se starim trikom. Nanesite malenu količinu sjaja za usne u željenoj boji na jagodice i polako razmažite.

Ukoliko želite biti fit i svoju fizičku spremnost dovesti na zavidan nivo dok ste u drugom stanju, više o tome možete pročitati OVDE.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije