23.12.2016 Kreativna mama

10 načina da deci priredite nezaboravnu noć

Kad postanete roditelji, proslave nove godine uz šampanjac, živu svirku i ludovanje do sitnih sati, ostaju samo lepa uspomena. Čini vam se kao da je to bilo u nekom drugom životu. Na neki način zapravo i jeste.
Guliver/Getty

Guliver/Getty

Ipak, Novoj godini se uz decu radujete na jedan drugi, intimniji, poseban i zasigurno mnogo lepši način. Radujete se svemu što dolazi, pravite planove koji sada uključuju i nekog ko vam je, zamislite, važniji od vas samih. Dočekivanje praznika uz decu može biti zaista čarobno.
Jer, način na koji se oni raduju prvom snegu, ukrasima, Deda Mrazu nosi sa sobom magiju koju lako zaboravljamo kad odrastemo. Deca su tu da nas podsete, a evo šta mi možemo da učinimo da njihovu novogodišnju noć učinimo nezaboravnom…
1. Doterajte se. Da, bićete sami kod kuće i niko vas neće videti. Ali zar je to bitno? Ovo veče i jeste samo za vas i vaše uspomene. Obucite se kao da ste pošli na najsvečaniji doček, čak i ako će on trajati samo sat vremena. Neka taj sat bude vredan pamćenja.
2. Šljokice. Bebe i mala deca ih obožavaju, a budimo iskreni – i odrasli. Malo će možda da naprave haos, ali, koga briga, pa jednom godišnje je Nova godina!
3. Obezbedite nešto što prvi buku – bubnjeve, pištaljke… Deca će uživati, a komšije će, valjda razumeti.
4. Šešire za žurku. Jer žurka nije prava bez njih.
5. „Šampanjac”. Mala deca definitivno neće dočekati ponoć. Ali to nije prepreka da vi organizujete odbrojavanje i popijete nešto da proslavite. Sok od jabuke, recimo.
6. Novogodišnja večera. Kolačići u obliku Deda Mraza nisu obavezni, mada će za decu biti poseban užitak. Dovoljno je da se malo potrudite i zajedno s decom napravite svečaniju večeru nego inače.
7. Obavezno fotografisanje. Mala deca se ovih dočeka neće sećati, pa je na vama da ih otrgnete od zaborava. Fotografisanje često nije omiljena dečja aktivnost, ali ako obezbedite maske, neće odoleti.
8. Dolazak Deda Mraza. Ovo je neizostavno. Još bolje ako deca legnu, pa ih onda podignete (pre nego što zadremaju), da zajeno vidite Deda Mraza (tatu, ujku, komšiju), kako uz svetlost svećica na jelci slaže poklone…
9. Ne zaboravite da zajedno pripremite kolače za Deda Mraza. I da ih pojedete kad deca ne gledaju.
10. Uživajte u čaroliji i pokažite ljubav. Za decu nema boljeg poklona od iskrene ljubavi i mame i tate koji se vole i poštuju. Ako želite da im nešto poklonite, poklonite im to, svakog dana, pa i tog 31. decembra…Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije