Bojana Barović: Podrška za majke koje doje u javnosti

Nakon što je Bojana Barović na Instagramu objavila fotogafiju kako u frizerskom salonu doji ćerkicu Leonu, uz pozitivne, bilo je i negativnih komentara. Tim povodom oglasila se i manekenka.

“Kad sam se porodila u Americi i dojila bebu u javnosti, videla sam da je to tamo najnormalnija stvar. Čak im je i simpatično. Svi me gledaju sa odobravajućim osmesima kad to radim, a ovde je to nešto što je odvratno i potpuno neprihvatljivo,” kaže Bojana.

“Često nailazim na komentare: “Dobro, a zašto vi to toliko forsirate u javnosti?” Pa, nije poenta u tome da ću da se spakujem i da odem negde napolje da dojim dete tek tako. Najviše volim da dojim ćerku u udobnost svog doma. Imam i posebne jastuke za to. Poenta je da često nisi u situaciji da budeš kod kuće i ne možeš uvek tako da se organizuješ. Onda dolaziš u situaciju da treba to da uradiš tamo gde se zatekneš, a onda se žene zbog toga osećaju loše. A ne bi trebalo. E, zbog tih loših komentara dobijem želju da namerno objavim fotografiju, jer kad već imam medijski prostor, zašto da ga ne iskoristim da pružim podršku i da ohrabrim druge žene? Nekada ćeš biti u restoranu, nekada ćeš biti zaglavljen u autobusu iz ne znam kog razloga, a beba je gladna. I ti bi sad da podojiš bebu, a nećeš jer se osećaš loše zbog pogleda i komentara.To nije u redu.”

Kad neko kaže: “Jao, ovo je odvratno”, odmah pomislim kako živimo u 17. veku. Šta je tu odvratno? Ili, kad postoje neke seksualne aluzije na sliku majke koja doji. E, to je odvratno. Kad dojim kod kuće, vidim da ni moj muž o tome uopšte ne razmišlja na taj seksualni način. Onda ne znam što bi bilo ko drugi. Mislim da ljudi koji imaju problem sa tim treba sami da se zapitaju zašto tako gledaju na jednu majkuč. Mislim da je upravo to poremećeno, a ne dojenje u javnosti.”

“Kod nas 13 posto žena doji,” nastavlja Bojana. To je poražavajuće. Mene su dojili dve godine i sasvim sigurno da velikim delom zbog toga imam i bolji imunitet, niko ne može da me ubedi da to nije imalo nekog efekta. I sigurnost deteta se zasniva na tome. Ako je sve u redu, smatram da je suludo da se žena odrekne dojenja zarad toga da joj se ne spuste grudi ili slično. Svi znaju koliko to štiti i od virusa. Nikola je bio bolestan nedavno, imao je temperaturu 39, a Leona se nije zarazila, a bila je non-stop uz njega.”
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije