Kejt Midlton: Majčinstvo je veliki izazov

Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton (35) nedavno je javno govorila o majčinstvu i priznala da ono može biti teško i za nekoga ko ima pomoć dadilja i kućnih pomoćnica.

Guliver/Getty Images

“Za mene je majčinstvo velika nagrada i divno iskustvo. Ipak, u nekim trenucima je veliki izazov – čak i za mene koja imam podršku i pomoć koju mnoge majke nemaju. I dalje nema pravila, nema ispravnog i pogrešnog, jednostavno morate dati sve od sebe. Mnogim majkama, pa i meni, to izaziva nedostatak samopouzdanja. Nažalost, nekim majkama je mnogo teže da se izbore sa svojim mentalim stanjem. Dve od deset žena imaju promene u psihičkom stanju tokom trudnoće i u godinama nakon porođaja, pa radost menjaju mrakom i izolacijom.“

Kako kaže, osnovni uzrok svih problema su previsoka očekivanja koja sebi namećemo.

“Osećamo pritisak da budemo savršeni roditelji; pretvaramo se da je sve savršeno. Nije dobro pričati o majčinstvu samo kao o predivnoj stvari, moramo pričati i o onoj drugoj strani majčinstva. To što ste potražili pomoć nije znak slabosti. Ako bi neka od nas dobila temperaturu tokom trudnoće, potražila bi savet lekara. Isto važi i za mentalno zdravlje – potrebne smo našoj deci,“ zaključila je.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije