17.09.2015 Zanimljivosti

L&Z blog – Duda alapača: A šta vi još čekate…?

Autorka teksta: Duda Alapača

Autorka teksta: Duda Alapača

A šta vi čekate – je pitanje koje mi, u zadnje vreme, izaziva turbulencije u stomaku. To mu dođe otprilike, ono odma’ posle kako ste, šta radite, o Beba baš porasla, a šta vi još čekate? Ili ‘de si, bre, Dudo, sto godina te nema, ni da se javiš, šta – samo jedno dete… pa šta još čekate…?

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Šta još čekate je, inače, omiljeno pitanje na slavama, (odmah posle za koga ste glasali i kolika ti je plata)[/inlinetweet], na rođendanima, (e nek’ je srećno, pa dogodine da dođemo na babine, vreme ti je, snajka…), čak i na ulici, (‘bardan komšinice, ka’ će to drugo…?).

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Otprilike svi imaju pravo da ti ga postave, a ponajviše babe, strine i tetke, i to po principu – što dalja rodbina – to nezgodnija pitanja.[/inlinetweet] Pitanje redovno prati ‘’onaj’’ pogled, uz poneko hahahapihihi, ili upiranje prsta u abdomen subjekta. Neretko, pitanje poprima i druge, prikrivene oblike tipa radite li vi šta ili ima li šta novo…?

Neki čak odu i korak dalje u tom đavoljem unakrsnom ispitivanju, te nije se čuditi ako usledi i ono čuveno jel’ nećete ili ne možete, ko ima problem, ti ili on, i na kraju – koristite li šta…? Pa mislim, pijete li šta…? Čajeve, travke neke, lekove…?

Ok. Dosta. [inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Želim da obavestim širu i užu familiju, prijatelje i sve zainteresovane strane u procesu da još uvek nismo rešili i da ne znamo kad ćemo. [/inlinetweet]Ali, onog trenutka kad kućni savet izglasa nešto novo s dvotrećinskom većinom, objavićemo na svim društvenim mrežama i poslati aber celom selu. I da, posebno zahvaliti i postekspresom uputiti pola kila ratluka baba Milevi iz Gorevnice Gornje, zadnja pošta Mrčajevci, koja evo dve godine ne spava od brige jer, sirota, ne zna šta mi to, zaboga miloga, čekamo?!

Ostatak teksta pročitajte OVDE




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije