17.02.2015 Zanimljivosti

Ostvarila san pokojnom suprugu: Rodila dete 15 meseci nakon njegove smrti

Dženi Bluet (31) je otišla na veštačku oplodnju nakon što je njen muž Džim umro od raka 2012. godine. Piksi (koja sada ima 16 meseci) je rođena u 23 nedelji, a njena sestra bliznakinja, Lili, umrla je nedugo nakon rođenja.

dzeni

Dženi Bluet iz Volasija iz Engleske otišla je na vantelesnu oplodnju godinu da na nakon smrti svog muža i posle 23 nedelje rodila mu je ćerku. Tako je Džim postao otac iz groba.

Mala Piksi je uspela da preživi, dok Lili nije bila te sreće – umrla je posle 23 dana.
– Mislila sam da sam rodila identične bliznakinje s razlogom – da nikad ne bi bile same. Ali sad volim da verujem da je Lili u Raju sa Džimom. Gledam u Piksi i znam kako bi Lili izgledala da je živa. Džim je mnogo želeo da dobijemo decu i sada je sigurno srećan sa Piksi – kaže ona.

Dženi i Džim su se upoznali 2003. godine na odmoru na Kipru.
– Ja sam imala 19 godina i bila sam na odmoru sa dve drugarice, a Džim je bio sa prijateljem kojeg smo upoznale na krstarenju u Kairu. Razmenili smo brojeve, čuli se i posle nekoliko meseci počeli smo da živimo zajedno. Jednostavno smo kliknuli, bili smo srodne duše – priča Dženi.

Njih dvoje su 2005. odlučili da se presele u Bahrein gde su oboje mogli da rade kao učitelji. Pre nego što su napustili Veliku Britaniju, Džim je uklonio sumnjivi mladež sa ramena. Nakon pet godina Džima je počeo da muči neprestani kašalj, koji je zbunjivao doktore.
– Prvo su nam doktori rekli da bi to mogla da bude astma ili hronična bolest pluća, ali on je imao samo 31 godinu i nikad nije pušio. A onda su doktori otkrili da ima tumor na plućima. Bili smo u šoku. Taman smo se verili i odlučili smo da ne dopustimo da nam rak naruši sreću – kaže ona.

dzeni 2

Džim je u Bahreinu imao operaciju tokom koje su mu uklonjeni delovi pluća, pa su nakon toga odlučili da se vrate u Irsku kako bi on nastavio lečenje i bio blizu prijatelja i porodice.
– Džim je bio optimističan. Doktori su nam u oktobru 2011. rekli da je rak izlečen, ali smo u novembru otkrili da ima četiri tumora na mozgu. Nisu znali koliko mu je vremena ostalo, ali su znali da je malo. Zato smo želeli da se venčamo što pre – kaže ona.

Par se venčao 23. decembra 2011. godine.
– Sve je bilo organizovano na brzinu, ali je bilo divno. Džim je sve vreme bio optimističan. Čak ga ni hemoterapija ni radioterapija nisu obeshrabrile – priča ona.

Ipak, njihov bračni život trajao je kratko. Džim je umro već 27. februara 2012. A Dženi je ubrzo odlučila da mu ispuni želju da postane otac.
– Džim je zamrznuo svoju spermu dok je prolazio kroz tretmane. A kada je umro, ja sam odlučila da ih iskoristim – kaže ona.

Prvi pokušaj oplodnje nije uspeo, ali Dženi nije htela da odustane. A onda je u maju 2013. ponovo išla na oplodnju i saznala je da čeka identične blizance.
– Bila sam i šokirana i srećna. Posle nekoliko meseci počela sam pomalo da krvarim, ali doktori nisu bili zabrinuti – kaže Dženi.

dzeni 3

U 21. nedelji bilo joj je mnogo loše i završila je u bolnici.
– Odmah su me odvezli u porođajnu salu. Nije me bolelo, ali je krvarenje bilo obilno. Trudovi još nisu počeli, ali sam se već otvorila dva centimetra. Dve nedelje sam konstano gubila krv, ali nisam htela da izgubim bebe. Želela sam da rodim decu Džimu – priča ova majka.

Posle dve i po nedelje krvarenja, bliznakinje su došle na svet.
– Primila sam četiri transfuzije krvi. Piksi se prva rodila, a dva sata kasnije na svet je došla Lili. Piksi je imala 485 grama, a Lili 495 i obe su odmah završile na intenzivnoj nezi – kaže Dženi.

Osoblje je brinulo o bebama 24 sata dnevno. Piksi je počela da dobija na težini, ali ne i Lili.
– Moja i Džimova porodica bile su velika podrška. Lilin sistem za varenje nije radio kako treba, pa se ona sve vreme mučila i borila za život. Na kraju nas je napustila, nije više mogla da izdrži. Celog tog dana držala sam je u naručju i osetila sam krivicu što tada nisam mislilana Piksi, koja je još bila u rizičnom stanju – priča ona.

Piksi je konačno puštena iz bolnice 18. februara 2014. Dženi kaže da ona svakim danom sve više liči na Džima.
– Piksi je sve sličnija Džimu. Ima iste oči i usne kao on. Prošle godine nismo mogli lepo da proslavimo Božić, jer je ona još bila u bolnici, ali ove godine je bilo divno. Najdraži poklon joj je dubak – ne izlazi iz njega – kaže ova ponosna majka.

Izvor: Žena-blic.rs
Foto: Facebook/Your Baby Club UK




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije