02.11.2015 Zanimljivosti

Pravi mali borac: Dvogodišnji dečak rođen bez mozga izgovorio prvu reč!

Eron Marej rođen je bez velikog dela mozga, a iako mu doktori nisu davali velike šanse da preživi, ovaj hrabri dvogodišnjak danas čak i govori.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Za svaku majku najlepši je osećaj kada čuje prvu reč svoje bebe. Međutim, za Emu Marej iz Škotske taj je trenutak bio neizvestan i nije verovala da će ga ikada čuti. Kada je njen dvogodišnji sinčić Eron rekao ‘mama’, bilo je to ravno čudu. Naime, dečačić je rođen bez velikog dela mozga i ima samo njegov vrlo mali deo koji upravlja funkcijama za disanje i kretanje.

Samo nekoliko minuta nakon rođenja Aarona 2013. doktori su 24-godišnjoj Emi saopštili da dete ima redak sindrom holoprosencefalija, deformaciju mozga i lica “nespojivu sa životom“. Eron je imao samo mali deo mozga.

Uverena da neće preživeti, Ema je u bolnicu pozvala porodicu i najbliže prijatelje kako bi se oprostili sa dečakom.

Ali Eron ke potukao sva predviđanja doktora i nedavno proslavio 2. rođendan. Rado se igra i guguće u društvu starijeg brata, 3-godišnjeg Džek. Svojim preživaljvanjem šokirao je doktore i porodicu, a pre nekoliko nedelja izgovorio je i prvu reč – mama.

„Doktori su mi nakon porođaja rekli su da neće dugo živeti, ali nisu precizirali koliko. Kazali su da bi, da je bilo koji drugi organ u pitanju, mogli presaditi novi, ali ne i mozak. Eron je od početka pokazao da je pravi borac“, rekla je presrećna mama.

„Pogledao me i rekao „mama“. Nisam mogla da verujem. Kada se rodio, rekli su mi da će zauvek mentalno biti na nivou novorođenčeta, ali on već sad pokazuje napredak. Okružen je ljubavlju sa svih strana, a naročito ga obožava stariji brat koji mu pre spavanja peva pesmice“, rekla je Ema.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije