15.05.2015 Zanimljivosti

U kojoj zemlji su mališani najsrećniji?

Najnovija međunarodna studija, sprovedena u 15 zemalja među decom starosti od 10 do 12 godina, pokazala je gde se najmlađi osećaju najbolje…

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Materijalno blagostanje, očito, ne donosi radost i zadovoljstvo deci, pokazala je jedna međunarodna studija, sprovedena u 15 zemalja po kojoj su, deca u Rumuniji, najzadovoljnija, dok se mali Nemci nalaze tek na devetom mestu.

Studija, sprovedena među decom starosti od 10 do 12 godina, pokazala je da se na drugom mestu nalaze mali Kolumbiciji, a na trećem Turci, dok su, kao najnezadovoljniji, navedeni tinejdžeri u Južnoj Koreji.

Naučnici su u studiji, pod nazivom „Children’s World“, ukupno ispitali 36.000 dece u toku dve godine, a ovakvi rezultati nisu iznenadili školskog psihologa iz Berlina Klausa Zajfrida, koji je rekao da su deca u zemljama blagostanja zahtevna.

Deca, koja odrastaju u blagostanju veoma su zahtevna, a samim time brzo postaju nezadovoljna, rekao je Zajfrid i dodao da deca u Africi ili Aziji pokazuju zadovoljstvo, ukoliko smeju da idu u školu ili imaju dovoljno da jedu.

On je, takodje, upozorio da su mnoga deca u Nemačkoj jedva motivisana da uče i da im često veliki televizor, tehničke igrice ili novi bickl „izmame“ sreću.

Izvor: Spigel
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije