Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
800 g fileta soma
100 g suvog vrata
3 jajeta
4 dl neutralne pavlake
4 čena belog luka
1 kašičica seckanog peršuna
1 kašičica bosiljka
1 limun
mešavina začina
Za pohovanje:
3 jajeta
200 g brašna
3 dl ulja
Priprema:
1. Filete soma uviti u čistu kuhinjsku krpu da se ocede od suvišne tečnosti. Zatim ih poprskati sokom od limuna i natrljati začinima po ukusu.
2. Potom ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
3. Suvi vrat iseckati na kockice, a beli luk izrendati na sitno rende.
4. Posebno umutiti neutralnu pavlaku, jaja, peršun, bosiljak, suvi vrat, beli luk i začine po
ukusu.
5. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati pohovane filete soma tako da se na krajevima preklapaju, i preliti ih pripremljenom smesom od neutralne pavlake.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
Čokoladna i ukusna tortica zadovoljiće ukuse svih članova porodice pa i vaših mališana. Za recept kliknite OVDE. Izvor: jutranji.hr
pročitaj još[caption id="attachment_113090" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: Za kore: 10 belanaca 300 g šećera 9 kaš...
pročitaj jošUkusni posni sendviči - idealan obrok i pravo osveženje da jutro započnete brzo i lako. [caption id="attachment_97005" align="alignnone" width="...
pročitaj još