Da ne bude ni hladno, ni vruće: Kako oblačiti bebu tokom zime

Početkom zime ritam života vas i vaše bebe sigurno će biti izmenjen, a tako i uslovi u kojima živite. Kao prvo, boravak na otvorenom će se redujivatu, a boravak u zatvorenim prostorima produžiti. Svakako je to zbog nižih temperatura, ali i zbog kraćeg dana tokom zimskih meseci.

Guliver/Getty

Guliver/Getty

Šetnja na otvorenom
Ipak, jako je važno da bebu šetate što više možete. Naravno, potrebno ju je adekvatno obući, zaštititi od vetra i padavina, ali bi beba trebabala udisati čist vazduh.  Čist vazduh povoljno deluje nai munitet bebem njen apetit i san.
Preporuka je da izbegavate šoping centre, gde su klime, zagađen prostor kao i puno ljudi od kojih su neki i bolesni. Najbolje je šetati u prirodi po parkovima.
Oblačenje bebe za šetnju napolju
Zimska odeća je većinom debela i teška, ponekad od vune ili u današnje vreme od umetnih materijala te se beba u njoj može osećati neudobno. Bebu treba oblačiti slojevito jer, ako iz hladnog spoljnog prostora uđete u jako zagrejan, bebi će biti vruće pa je treba raskomotiti. Bebi uvek prvo treba obući bodi ili majice od čistog pamuka.
Treba izbegavati najlonske štrample koje su nezdrave. Pod njima se koža pojačano znoji što sigurno nije niti ugodno niti zdravo za bebu.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije