Izbirljivo dete: kako naučiti bebu da jede sve?
Izbegnite klasične zamke u hranjenju deteta i podstaknite njegovu želju da isprobava nove ukuse
pročitaj jošKoliko puta su vam se prijeli burgeri ali ste lako odustali od njih jer vam negde u podsvesti stoji da su nezdravi? Ili su vam deca tražila da ih vodite u McDonald’s ali ste ih uz puno muke ubedili da to nije pametna opcija? Iako o njima postoje predrasude, burgeri mogu da budu i te kako hranljivi, u zavisnosti od načina pripreme i dodatnih priloga – poručuje Katarina Stojković, autorka kuvara „Veseli zalogaji„.
Juneći burgeri pripremljeni po našem receptu preukusni su, a ukoliko su servirani sa salatom ili žitaricama poput pirinča ili kinoe, predstavljaju savršen, kompletan obrok za najmlađe. Naši tajni sastojci, vorčester sos i slaninica, ne samo da im daju poseban i jedinstven šmek već i univerzalnu dopadljivost svima koji budu imali sreće da probaju ove slasne burgere.
Sastojci
– 300–400 g fino mlevene junetine
– 1 šaka izrendane šargarepe
– 50 g iseckane slanine
– 5 kašika vorčester sosa
– po 1/2 kašičice soli, bibera, peršuna, belog luka u granulama, kumina i korijandera
Uputstvo za pripremu
1. Šargarepu iseckajte, da ne bude predugačkih komadića.
2. Promešajte sve sastojke tako da dobijete kompaktnu smesu.
3. Formirajte burgere i stavite ih u frižider na pola sata.
4. Burgere pecite u gril-tiganju tako da s obe strane budu zlatnobraon boje.
Juneće burgere je najbolje servirati tople uz svežu salatu, pirinač, krompir-pire ili kombinaciju priloga.
Probajte i: Slatkiš pun vitamina: zelene palačinke
[caption id="attachment_111975" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakini slatkiši[/caption] Sastojci: Za koru: 5 belanaca 150 g šećera 1 ...
pročitaj jošNe samo što se brzo pravi, fenomenalnog je ukusa, a još i izgleda fantastično. Uzmite dvanaest dubokih čaša i kreirajte ovu ukusnu poslasticu bez m...
pročitaj jošSvojoj bebi organski cimet možete ponuditi već od osmog meseca, pa vam donosimo recept za ovu preukusnu kašicu. Cimet je poznat po tome što je boga...
pročitaj još