Da li bebe pre rođenja mogu da zavole određene ukuse?
Sigurno postoji hrana koju ne možete ni da pomirišete, a kamoli okusite, a nauka je sada dala odgovor na pitanje da li smo odbojnost prema određeni...
pročitaj jošNije važno o kakvom se mleku radi, važno je da ga se konzumira redovno i to ujutro ili tokom dana.
Oko četiri kilograma manje imaju osmogodišnjaci koji redovno piju mleko za razliku od onih koji ga ne piju, zaključak je studije koju su sproveli švedski istraživači. Oni su analizirali prehrambene navike, telesnu konstituciju pa čak i količinu minerala u kostima na 120 dece. Između ostalog, testirala se i krv.
Do četiri kilograma manje
Deca su morala da ispune upitnike o tome šta i koliko često jedu i da navedu kako im izgledaju doručak, ručak i večera tipičnog dana. Prvi očigledan rezultat pokazao se upravo u odnosu između telesne težine i konzumiranja mleka. Oni koji ga piju svakodnevno imaju i do četiri kilograma manje od ostalih vršnjaka. Za taj uzrast ta težina je od velikog značaja.
Zdrava ishrana od malih nogu
Način ishrane se usvaja od malih nogu i kasnije ga je teško promeniti. Stručnjaci su proučavali decu između četiri i osam godina starosti i otkrili da se s vremenom način ishrane ne menja znatno. Zato je važno da se deca naviknu da odmalena piju mleko, ne samo zbog održanja normalne telesne težine već i zbog zdravlja kostiju.
Inače, istraživači su otkrili i to da oko 62 odsto dece ima manje vitamina D u krvi nego što bi trebalo. Istina, moguće je okriviti manjak izloženosti suncu jer skandinavske zemlje nisu baš osunčane.
Izvor: Life Content
Prvi podoj usledi obično neposredno nakon porođaja, kada majka privije svoju bebu na grudi. Brojna istraživanja ukazuju na to da direktan kontakt k...
pročitaj jošKako raste i razvija se, dete postepeno počinje da se upoznaje sa raznim životnim zapovestima, a prvo sa kojim se suočava glasi: Jedi! Tu naredbu č...
pročitaj jošU prethodnim brojevima bilo je reči o vitaminima i njihovom značaju u ishrani i zdravlju dece. U ovom tekstu otkrićemo vam koji su minerali naj...
pročitaj još