Smeju li deca da jedu brzu hranu?
Pored ogromnog izbora zdrave i ukusne hrane, većina ljudi ipak do energije dolazi unošenjem nezdrave hrane. Smeju li deca da jedu brzu hranu i u kojoj meri? Pročitajte tekst i saznajte više o tome.
pročitaj jošOva namirnica ima antibakterijska i antigljivična svojstva. Pomaže kod bolesti disajnih puteva, posebno kod kašlja i astme. Iznimno je vredan izvor vitamina i minerala i veran prijatelj svakoj trpezi.
Sastojci:
– 3 veća svežnja lišća rotkvice
– 1 veliki seckani luk
– kašika maslaca
– 4 veća krompira
– 1 ½ šoljica nemasnog jogurta
– biber i so
Priprema:
Dinstajte luk na maslacu oko pet minuta, dodajte narezano oprano lišće rotkvice i tako prodinstajte još dve minute dok ne omekša. Dodajte krompire i prelijte vodom tako da ih prekrije. Kada se krompir skuva, izmiksajte sve u blenderu, dodajte jogurt, pustite da provri, ugasite vatru i začinite i ukrasite peršunom.
Izvor: Alternativa za vas
Foto: Thinkstock
Britansko ministarstvo zdravlja preporučilo je trudnicama i ženama koje doje da tokom mračnih zimskih meseci povećaju unos vitamina D i na taj nači...
pročitaj jošDoručak je veoma značajan obrok, posebno za trudnice, jer obezbeđuje energiju u prepodnevnim satima i snagu tokom celog dana. Zbog toga je važno da...
pročitaj jošVerujemo da se trudite da se što zdravije hranite, a leto nam i te kako tu ide na ruku. Međutim, sve smo svesne da je ponekad teško odoleti slatkiš...
pročitaj još