
Predlog za vikend ručak: Goveđe šnicle u sosu od šampinjona
[caption id="attachment_40878" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: - 1kg goveđih šnicli - ulje - bib...
pročitaj jošPotrebno je:
1 supena kašika putera
1 veliki crveni luk (tzv. španski), sitno iseckan
1 krompir srednje veličine, iseckan na kockice
200 gr kukuruza šećerca (smrznutog)
650 ml pileće supe (ne od kocke, već domaće)
6 kašika pavlake ili milerama
100 gr kuvane piletine iz supe
1 kašika sitno iseckanog peršunovog lišća
Priprema:
Prvo skuvajte pileću supu na uobičajeni način. Odvojite iz supe 100 gr čistog pilećeg mesa.
U šerpi rastopite puter, pa na njemu izdinstajte luk dok se ne pretvori u kašu (pomalo dodajte supe).
Dodajte krompir i 200 gr kukuruza, a zatim sve zalijte supom. Pustite da čorbica provri, a potom smanjite temperaturu i kuvajte sve dok krompir ne omekša. Šupljom kašikom izvadite polovinu kukuruza i krompira iz čorbe, pa ih izmiksajte u pire. Vratite ovaj pire nazad u čorbu, promešajte, a zatim umešajte pavlaku. Ubacite sitno iseckano pileće meso, a zatim začinite čorbicu peršunovim lišćem i prstohvatom morske soli. Voala!
[caption id="attachment_40878" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: - 1kg goveđih šnicli - ulje - bib...
pročitaj jošOvo je veoma zdravo i šareno jelo čiji se sastojci mogu naći u svakom domaćinstvu, naročito tokom zime. Bebi se daje nakon što je svaki sastojak po...
pročitaj još[caption id="attachment_117397" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: Za kore: 12 belanaca 15 kašika šećera...
pročitaj još