Pripremite ukusne panirane šnicle u belom vinu!
[caption id="attachment_113997" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 1 kg junećih šnicli od buta 5 dl mleka 1 ...
pročitaj jošOvu čorbu mogu da klopaju bebe starije od sedam meseci. Ukusna je, sita i zdrava.
Potrebno je:
1 supena kašika putera
1 veliki crveni luk (tzv. španski), sitno iseckan
1 krompir srednje veličine, iseckan na kockice
200 gr kukuruza šećerca (smrznutog)
650 ml pileće supe (ne od kocke, već domaće)
6 kašika pavlake ili milerama
100 gr kuvane piletine iz supe
1 kašika sitno iseckanog peršunovog lišća
Priprema:
Prvo skuvajte pileću supu na uobičajeni način. Odvojite iz supe 100 gr čistog pilećeg mesa.
U šerpi rastopite puter, pa na njemu izdinstajte luk dok se ne pretvori u kašu (pomalo dodajte supe).
Dodajte krompir i 200 gr kukuruza, a zatim sve zalijte supom. Pustite da čorbica provri, a potom smanjite temperaturu i kuvajte sve dok krompir ne omekša. Šupljom kašikom izvadite polovinu kukuruza i krompira iz čorbe, pa ih izmiksajte u pire. Vratite ovaj pire nazad u čorbu, promešajte, a zatim umešajte pavlaku. Ubacite sitno iseckano pileće meso, a zatim začinite čorbicu peršunovim lišćem i prstohvatom morske soli. Voala!
[caption id="attachment_113997" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 1 kg junećih šnicli od buta 5 dl mleka 1 ...
pročitaj jošVečera je sve češće obrok, kada se okuplja cela porodica. Nekada je to bio ručak, ali današnji način života diktira drugačiju satnicu. I namirnice ...
pročitaj jošZbog hranljivih vrednosti koje poseduje, suvo voće treba jesti što češće, posebno suve šljive, grožđice, suve smokve, kajsije, urme i brusnice. Nut...
pročitaj još