Da li je bezbedno jesti tunjevinu u trudnoći?
Trudnoća se nekim budućim mamama čini kao minsko polje, posebno kada je upitanju hrana. Pogledajte reč stručnjaka o tome da li je bezbedno jesti tunjevinu u trudnoći.
pročitaj jošSastojci:
1,2 kg ćurećeg belog mesa
1 konzerva tunjevine
2 sardine iz konzerve
200 g majoneza
1/2 kašičice majčine dušice
100 g pelata paradajza
5 zrna kapra
3 kašike soka od limuna
40 g putera
3 dl supe od povrća iz kocke
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Ćureće belo meso natrljati začinima po ukusu i uvezati kuhinjskim koncem kako bi zadržalo željeni oblik.
2. U teflonskom tiganju ugrejati puter, spustiti u njega pripremljenu ćuretinu i propržiti je sa svih strana. Zatim postepeno dolivati supu od povrća i dinstati dok meso ne omekša.
3. Dinstanu ćuretinu ocediti od suvišne tečnosti, uviti u foliju i ostaviti da se prohladi.
4. Tunjevinu i sardinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće.
5. U blender staviti tunjevinu, sardinu, majonez, pelat paradajza, kapar, sok od limuna, majčinu dušicu i začine po ukusu, te izmiksati.
6. Prohlađenu ćuretinu iseći na tanke listove i preliti pripremljenim umakom.
* količina dovoljna za četiri porcije * bogat kalcijumom i vitaminima * za bebe starije od sedam meseci Šta vam je potrebno? * 100 g pirinča...
pročitaj još[caption id="attachment_107931" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: 8 jabuka srednje veličine (oko 1,5 kg) 20...
pročitaj još[caption id="attachment_38732" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Osnovna smesa za pohovanje: - 1,5 šolja brašn...
pročitaj još