
Da li je bezbedno jesti tunjevinu u trudnoći?
Trudnoća se nekim budućim mamama čini kao minsko polje, posebno kada je upitanju hrana. Pogledajte reč stručnjaka o tome da li je bezbedno jesti tunjevinu u trudnoći.
pročitaj jošSastojci:
500 g testenine po želji
1 brokoli
2 konzerve tunjevine
4 dl biljne pavlake
prstohvat belog luka u prahu
40 g parmezana
sok od pola limuna
1 kašičica maslinovog ulja
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi maslinovog ulja.
2. Brokoli iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi a potom ga ocediti.
3. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće.
4. Posebno sjediniti neutralnu pavlaku, parmezan, začine po ukusu i kratko prokuvati. Skloniti sa ringle pa dodati beli luk u prahu, tunjevinu, brokoli, sok od limuna i promešati.
5. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom.
[caption id="attachment_116266" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: Za kore: 2 jajeta 150 g šećera 150 g...
pročitaj još[caption id="attachment_118652" align="alignnone" width="620"] Bakina kujna[/caption] Sastojci: 400 ml čokoladnog mleka 350 g čokolade za kuva...
pročitaj još[caption id="attachment_118671" align="alignnone" width="640"] Bakina kujna[/caption] Sastojci: 500 g mlevenog junećeg mesa 1 manja glavica cr...
pročitaj još