Izbirljivo dete: kako naučiti bebu da jede sve?
Izbegnite klasične zamke u hranjenju deteta i podstaknite njegovu želju da isprobava nove ukuse
pročitaj jošKoliko puta su vam se prijeli burgeri ali ste lako odustali od njih jer vam negde u podsvesti stoji da su nezdravi? Ili su vam deca tražila da ih vodite u McDonald’s ali ste ih uz puno muke ubedili da to nije pametna opcija? Iako o njima postoje predrasude, burgeri mogu da budu i te kako hranljivi, u zavisnosti od načina pripreme i dodatnih priloga – poručuje Katarina Stojković, autorka kuvara „Veseli zalogaji„.
Juneći burgeri pripremljeni po našem receptu preukusni su, a ukoliko su servirani sa salatom ili žitaricama poput pirinča ili kinoe, predstavljaju savršen, kompletan obrok za najmlađe. Naši tajni sastojci, vorčester sos i slaninica, ne samo da im daju poseban i jedinstven šmek već i univerzalnu dopadljivost svima koji budu imali sreće da probaju ove slasne burgere.
Sastojci
– 300–400 g fino mlevene junetine
– 1 šaka izrendane šargarepe
– 50 g iseckane slanine
– 5 kašika vorčester sosa
– po 1/2 kašičice soli, bibera, peršuna, belog luka u granulama, kumina i korijandera
Uputstvo za pripremu
1. Šargarepu iseckajte, da ne bude predugačkih komadića.
2. Promešajte sve sastojke tako da dobijete kompaktnu smesu.
3. Formirajte burgere i stavite ih u frižider na pola sata.
4. Burgere pecite u gril-tiganju tako da s obe strane budu zlatnobraon boje.
Juneće burgere je najbolje servirati tople uz svežu salatu, pirinač, krompir-pire ili kombinaciju priloga.
Probajte i: Slatkiš pun vitamina: zelene palačinke
Učinite poslasticu zaniimljivom i oduševite vaše mališane. [caption id="attachment_100010" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/cap...
pročitaj još[caption id="attachment_112074" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakini slatkiši[/caption] Sastojci: 600 g brašna 600 g šećera 6 dl jogur...
pročitaj jošPotrebno je: 1 zrela banana 1 zrela breskva 1 kašika mlevenog “Plazma” keksa 2 kašike sveže isceđenog soka od jabuke Priprema: Bananu i...
pročitaj još