
Izbirljivo dete: kako naučiti bebu da jede sve?
Izbegnite klasične zamke u hranjenju deteta i podstaknite njegovu želju da isprobava nove ukuse
pročitaj jošKoliko puta su vam se prijeli burgeri ali ste lako odustali od njih jer vam negde u podsvesti stoji da su nezdravi? Ili su vam deca tražila da ih vodite u McDonald’s ali ste ih uz puno muke ubedili da to nije pametna opcija? Iako o njima postoje predrasude, burgeri mogu da budu i te kako hranljivi, u zavisnosti od načina pripreme i dodatnih priloga – poručuje Katarina Stojković, autorka kuvara „Veseli zalogaji„.
Juneći burgeri pripremljeni po našem receptu preukusni su, a ukoliko su servirani sa salatom ili žitaricama poput pirinča ili kinoe, predstavljaju savršen, kompletan obrok za najmlađe. Naši tajni sastojci, vorčester sos i slaninica, ne samo da im daju poseban i jedinstven šmek već i univerzalnu dopadljivost svima koji budu imali sreće da probaju ove slasne burgere.
Sastojci
– 300–400 g fino mlevene junetine
– 1 šaka izrendane šargarepe
– 50 g iseckane slanine
– 5 kašika vorčester sosa
– po 1/2 kašičice soli, bibera, peršuna, belog luka u granulama, kumina i korijandera
Uputstvo za pripremu
1. Šargarepu iseckajte, da ne bude predugačkih komadića.
2. Promešajte sve sastojke tako da dobijete kompaktnu smesu.
3. Formirajte burgere i stavite ih u frižider na pola sata.
4. Burgere pecite u gril-tiganju tako da s obe strane budu zlatnobraon boje.
Juneće burgere je najbolje servirati tople uz svežu salatu, pirinač, krompir-pire ili kombinaciju priloga.
Probajte i: Slatkiš pun vitamina: zelene palačinke
[caption id="attachment_110708" align="alignnone" width="637"] Foto: Torte i Kolači[/caption] Sastojci: Za koru: 6 jaja 140 g šećera u prahu ...
pročitaj jošKada bi se deca pitala, glavna namirnica svakog dana bila bi - čokolada, ali iako je i čokolada u umerenim količinama dobra, i prija mozgu, za ...
pročitaj jošJeste li ikada poželeli da malo drugačiji doručak? Banane od kojih nemate vremena da pravite kolač pretvorite u ukusan milkšejk! Imaćete dovoljno e...
pročitaj još