Večito pitanje: Da li internet koristi ili šteti deci?

Večito pitanje: Da li internet koristi ili šteti deci?

Prema rezultatima istraživanjima projekta Global Kids Online koji sprovode UNICEF-ova kancelarija za istraživanja Innocenti i Londonska škola ekonomije i političkih nauka, većina dece svake nedelje nauči nešto novo na internetu. Oni otkrivaju bezgranične mogućnosti, ali i suočavaju se sa različitim rizicima.

Guliver/Getty

Guliver/Getty

Međunarodni istraživački projekat Global Kids Online, koji je predstavljen 1. novembra u sedištu UNICEF-a u Njujorku, ima za cilj da izgradi globalnu mrežu istraživača i stručnjaka koji se bave rizicima i mogućnostima koje internet donosi deci.

“Kad razgovaramo o korištenju interneta kod dece, treba da se uzme u obzir i dečje mišljenje. Kroz istraživanje sa decom dobićemo realniju sliku mogućnosti, kao i sigurnosnih problema sa kojima se deca susreću na internetu. Treba da čujemo šta deca žele i šta ih brine da bismo na temelju tih informacija da stvaramo sliku, objasnila je Sara Kuk, iz UNICEF-ove kancilarije za istraživanja Innocenti prilikom predstavljanja projekta.

Na internetskoj stranici Global Kids Online nalaze se kvalitetni i prilagodljivi alati za istraživanje, koji su besplatno dostupni svima u svetu. Do sada su ovi alati korišćeni u pilot istraživanjima provedenima među decom u uzrastu od devet do 17 godina u Argentini, na Filipinima, u Srbiji i Južnoj Africi.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije