Bebe sve vole da pipnu i sve im je igračka i zabava

Štedite novac za bitnije stvari, a za igračke zavirite u kuhinjske fioke. Evo nekih proverenih primera.
Guliver/Getty

Guliver/Getty

Glavni moto za izbor igračke za bebe je sigurnost i jednostavnost. U ovom razdoblju do prve godine bebama trebate ponuditi različite predmete koji su na dodir drugačiji, koji proizvode različite zanimljive zvukove, a to kako izgledaju biće im u početku novo kako god.
Naravno, nije problem imati i plišane igračkice i zvečke za dečji uzrast, no većinu toga možete napraviti i sami pomoću limenih kutijica ili bočica u koje ćete umetnuti pirinač, vodu, obojenu vodu, važno da je dobro poklopljeno i da beba ne može lako otvoriti ili se na tome povrediti. Kod igračaka koje dobijete na dar pročitajte na ceritifikatu da ne sadrže slučajno hemikalije, oštre rubove i da nisu presitne, jer sve će beba malo prvo prožvakati, to već znate!
Guliver/Getty

Guliver/Getty

Čudesa iz kuhinje
U kuhinji ćete sigurno naći kakve drvene predmete (manje kutlače, kašike, čepove od boca ako su veći), a dobro će poslužiti i razne manje cediljke, poklopci, plastične čaše, lončići i zdelice… Hit koji osvaja sve bebe su štipaljke za veš, koje privlače svojom bojom i oblikom.
 Premeštanje štipaljki iz jedne posudice u drugu, razbacivanje i pokušaj da njima nešto zakače, daće vam vremena da i sami malo predahnete. Trakice za ukrašavanje poklona takođe mogu biti zanimljive, posebno ako se njima zavežu neki drugi predmeti koji se onda mogu vući za njih.
Nemojte pobacati sve stare časopise i reklamne kataloge, pustite da dete malo vežba “listanje” , odnosno  trganje stranica, ali uvek naglašavajte da to ne rade kad su u pitanju slikovnice. Bolje da u početku imajte slikovnice od tkanine ili one s debelim koricama.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije