I za spavalice ima leka

Nije uopšte retkost da se novopečeni roditelji redovno zapitaju, da li je moguće da beba može toliko da spava? U proseku bebe mogu spavati i 16 sati na dan, ali to može biti i od 18 do 20 sati na dan. 
Guliver/Getty

Guliver/Getty

 Normalno je da se rano ujutru bude kako bi jele, i tu su neke bebe teže od drugih. Ali dokle god je beba sita, čista i presvučena  – spavanje je sigurno.Imajte samo u vidu da beba ipak ume i do osam pelena da zahteva na dan.
Ako se vaša beba ne budi da bi jela, ili ako ima groznicu, odmah pozovite pedijatra. U prva dva meseca bebinog života povišena temperatura može biti znak ozbiljne infekcije i to mora biti provereno što pre. Ako je beba starija od dva meseca, ne morate toliko razmišljati o brzo poseti lekaru.
Ukoliko je beba savršeno zdrava onda je i veoma pospana. Tada je pravi momenat za vaš „zaspala je“ pobednički ples. Samo budite sigurni da je beba nahranjena u dovoljnoj količini za taj period tazvoja. To je od osam do dvanaest podoja na dan u prvom mesecu.
Bebu možete probuditi da jede i uz pomoć nekoliko trikova.
Probajte ove:
1. Sklonite ćebence, ili krenite da je skidate. Osećaj hladnoće će je probuditi.
2. Promenite joj pelenu. Dodir hladne vlažne maramice je takođe može vratiti iz sna
3. Nežno je sunđerom za kupanje osvežite i beba će se probuditi
Bebe zapravo nastoje da spavaju sve manje tokom prvih nekoliko meseci i povećavaju broj sati koliko su budne tokom dana.

Save

Save
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije