Odvikavanje od flašice
23.05.2023 Novi broj

Odvikavanje od flašice: Da li je vreme za čašu?

Ako je prvi rođendan prošao, verovatno ste željni da vaše čedo nauči novo, a odvikavanje od flašice je obično na vrhu lestvice. Pogledajte da li je sada pravo vreme.

Odvikavanje od flašice: Da li je vreme za čašu?

Iako vam možda deluje da je vaše dete previše razmaženo ili se ne razvija na pravi način, istina je da nemate mnogo razloga za brigu. Mnogi mališani nastavljaju da piju mleko na flašicu pred spavanje čak i nakon prvog rođendana (a neka deca i nakon drugog). Takođe, veliki broj dece i dalje siki, tako da nema ništa neobično u tome što vaše čedo i dalje koristi flašicu. Zapravo, ako ste nedavno prestali da dojite, vaše dete se na ovaj način odvikava od sikenja.

Deca koja koriste cucle ili sisaju prstiće, često tako pokušavaju sebe da uteše i umire, posebno kada idu na spavanje. Ovo je jedan od načina na koji uče da budu veliki i samostalni jer sada možda mogu i da nastave da dremaju bez vaše pomoći. Možda vam bude korisno i ovo: Kako da naviknete bebu da spava u svom krevetu – mojabeba.rs

Odvikavanje od flašice: Jedino pravilo

Ipak, važno je da pre spavanja vaše dete ne pije slatke napitke ili mleko koje će odneti u krevetić sa sobom. Sokovi mogu biti štetni za zubiće, a mleko će uvek očekivati da mu bude pri ruci kada se probudi. Ali flašica mleka u vašem krilu pre spavanja kao divan kraj dana uz pranje zubića nije nužno nešto zbog čega treba da brinete.

Ako ste zaista željni da odviknete svoje dete od flaše, a vaše dete za to još uvek nije spremno, možda treba da sačekate još malo. Bolje je da ili čvrsto odbijete dete, čak i ako plače i ostanete pri svojoj odluci ili da mu jednostavno date flašicu i ostavite odvikavanje za kasnije. Pogledajte i ovo: Vreme je za nošu! Odvikavanje od pelena – za 5 dana! – mojabeba.rs
Miljana Momirović

Halfpoint/GettyImagesPlus

još iz kategorije