3 najčešća razloga zašto žene čekaju na objavu trudnoće

Tradicionalno je mišljenje da bi žene trebalo da sačekaju da prođe dvanaest nedjelja, pre nego što objave da su trudne, ali mnoge buduće majke tu informaciju podele i znatno kasnije. Postoje tri osnovna razloga (brige) za prolongiranje te objave.

8zapovesti

Strah od spontanog pobačaja
Najveći procenat spontanih pobačaja dogodi se u prvom tromesečju. Žene se boje da će, ako srećnu vest objave porodici i prijateljima, u slučaju spontanog pobačaja morati iznova da svima objašnjavaju šta se dogodilo. Mnoge žene veruju da je lakše zadržati srećnu vest za sebe nego deliti tugu sa svima.
U stvarnosti, rizik od spontanog pobačaja se konstantno smanjuje. Osim toga, ženama je često potrebna podrška kada se spontani pobačaj dogodi.

Neželjeni saveti
Vaša tetka, svekrva, rođaka, koleginica i svi ostali iz okruženja imali bi neki savet za vas ili komentar o trudnoći i velika je verovatnoća da vam se ne bi dopao baš svaki, a mnogi od njih bi – istini za volju – bili i nepotrebni.
Međutim, kad god da objavite da ste trudni ćekaće vas razni saveti. Najbolji način odbrane je osmeh, a ako primetite da vas neki komentari počinju nervirati najbolje je da razgovor usmerite na drugu temu.

Strepnja zbog karijere
Teško je odlučiti kad je pravo vreme za objavu trudnoće na poslu. Možda je najbolje reći odmah, kako bi izbegli eventualne stresne situacije. Jedan od razloga zbog kojih zaposlene žene nerado objavljuju da su trudne je i pomisao da bi po povratku s porodiljskog mogle da izgube poziciju koju su do tada imale.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije