5 zdravih navika u ishrani koje možete usvojiti od svojih beba

Bebe znaju kada su stvarno gladne, kada su se najele, ali isto tako znaju i da uživaju u svakom zalogaju. Evo nekoliko stvari koje bi i mame mogle naučiti od njih…

Guliver/Getty Images

1. Kada ste gladni vreme je da jedete
Od prvih dana učimo da čitamo bebine znakove da je gladna: zavijanje, sisanje prsta, pucanje usnama, a bebe nisu rođene sa inskintom da jedu zato što im je dosadno, ili su tužne, ili nervozne. Kod njih je glad povezana sa kaloričnim potrebama koje se menjaju u zavisnosti od toga koliko se beba kreće ili raste. Ove principe trebalo bi da primenjujete i na sebe: ako ste vežbali, ili na neki drugi način bili aktivni, moraćete da jedete više nego juče kada ste ležali na kauču i gledali serije. Učite od svoje bebe, i naučite da čitate znakove koje vam telo šalje kada ste gladni. I kada vam padne na pamet da bi mogli da jedete zapitatajte se da li ste zaista gladni ili vam je dosadno?

2. Jedite pravu hranu
Poznato je da je idealna ishrana za bebu balansirana, sačinjena od svežeg povrća, voća, zdravih masti, celih zrna i zdravih proteina. Pokušajte i sami da jedete celovitu, neprocesuiranu hranu jer ona ima veću nutritivnu vrednost. Uzgred, potrudite se da hrana bude što prirodnija moguća – lakše će vam biti da izbegnete višak šećera, zaslađivača i soli.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije