21.09.2016 Kutak za mame

20 dobrih razloga zbog kojih bi trebalo da postanete mlada mama

Starosna granica za rođenje dece svake godine odmiče i pomera se sve dalje. Statistika iz 1970. godine pokazuje da je prosečna godina za rođenje detata bila 21, dok se prošle godine statistika pomerila na čak 26 godina, što je i dalje previše rano za žene koje žele karijeru.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Iako često možete čuti kako devojke smatraju dvadesete dobom koje treba posvetiti samo sebi – karijeri, putovanjima, zabavi i romantičnim susretima – trebalo bi ipak da budete biti jako ponosne na činjenicu da ste te godine potrošile na podizanju deteta, a evo i par razloga zašto:

1. Imate dovoljno energije da se izborite sa svim zahtevima.

2. San vam nije toliko neophodan kada ste mlađi. Možete vrlo lako izaći na kraj s bebom koja se u ranoj fazi života često budi u toku noći, a da pritom ceo naredan dan provedete aktivni uprkos neprospavanoj noći.

3. Verovatno ćete biti jedina devojka u svom krugu prijatelja koja ima bebu u ovim godinama, što znači da će vaša beba biti privilegovana čestim posetima i malim znakovima pažnje.

4. Vaša deca će doživeti lepe trenutke i uspomene sa vašim roditeljima.

Pročitajte i… 10 stvari zbog kojih nijedna majka ne bi trebalo da se izvinjava

5. Zbog vašeg ranog porođaja, vaši roditelji će takođe biti dovoljno mladi da se uključe i pomognu oko deteta pružajući savete i pomoć kad god vam je to potrebno.

6. Vrlo je verovatno da će vaša deca upoznati pradedu i prababu, družiti se sa njima kroz svoje detinjstvo.

7. Vaše telo će se mnogo lakše i uz minimalan napor vratiti u prvobitnu formu nakon porođaja.

8. Mnogo su manje verovatnoće da ćete imati probleme sa plodnošću.

9. Ukoliko se i desi da upadnete u probleme slične prirode, imaćete vremena da isprobate sve opcije i mogućnosti da se ostvarite kao majka.

10. Bićete među najmlađim mamama dece iz obdaništa i time će vam biti mnogo prijatnije da stupite u kontakt sa vaspitačicama sličnih godina, koje će za uzvrat osećati istu slobodu da vam istaknu neke nedostatke i probleme ukoliko oni postoje.

Još deset razloga možete pronaći na sledećoj strani…
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije