08.06.2015 Kutak za mame

Kako najefikasnije uštedeti u trudnoći?

Stigla je sretna vest o dolasku prinove i odmah sete poželeli da se „bacite“ na kupovinu sve te preslatke odeće i opreme? Na mnogim stvarima možete uštedeti, samo je potrebno ostati racionalan u tom emocionalnom trenutku. Često roditelji izgube pojam u financijskoj strani podizanja deteta kada počnu maštati o uređenju sobe za bebu i svoj toj preslatkoj odeći koja izviruje iz izloga. Zbog toga, donosimo vam nekoliko korisnih saveta na kojima ćete lako uštedeti, a vašoj bebi pritom neće ništa nedostajati.

Na vreme odvojte novac za period trudničkog bolovanja
Iako većina trudnica ne razmišlja o tome, uvek će vam dobro doći nešto ušteđevine tokom trudničkog bolovanja, pogotovo kada se naknada prepolovi, a želja za kupovinom različitih stvarčica za dete bude veća. Tada i vrlo mala ušteda na mesečnom nivou će vam puno značiti.

Rasprodaje i akcije
Ne kupujte prvu stvar koja vam dođe pod ruku, koliko god vam se sviđala, pogotovo ako se radi o skupljoj opremi. Danas je moguće pronaći i mnogo akcija ili dodatnih popusta za trudnice. Osim toga, novi modeli kolica, sedalica i sličnog, neprestano se pojavljuju na tržištu, pa će, kada se približi vreme porođaja trenutna ponuda biti možda duplo jeftinija.

Besplatni uzorci
Pre nego što odvojite novac za skupe preparate za negu kože i negu bebe, svakako zatražite uzorke u obližnjim apotekama ili drogerijama. Na taj način zaobići ćete bacanje novca na proizvode koji vam ne odgovaraju. A ujedno, pojedini uzorci su i dovoljno veliki za više korišćenja.

Trudnička odeća
Ako imate prijateljice koje su rađale, nije loše razmisliti o razmeni trudničke odeće. Mnoge stvari ćete verovatno obući samo nekoliko puta. Pokušajte izbeći kupovinu svečane trudničke odeće koja je uglavnom skupa, a i poprilično neudobna za celodnevno nošenje u svakodnevnom životu.

Oduprite se potrebi da vaša beba ima sve
Sasvim je razumljivo da želite sve što pronađete u bejbi šopovima, no razmislite što vam je zaista neophodno. Ovde se ne radi samo o bespotrebnom trošenju novca, već i zatrpavanju dragocenog prostora u vašem domu. Želite li sledećih 9 meseci zaobilaziti velike kutije i napraviti lavirint od dečje sobe? Takođe, stvari koje će vam trebati tek kada dete prohoda ili počne puzati su daleko od vas i još uvek vam nisu potrebni, koliko god one izgledale primamljivo.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije