09.11.2016 Kutak za mame

Na ovo me ranije nisu upozorili: Mama javno progovorila o izazovima dojenja

Nakon što je nedavno na svet donela svog sina Bou, mama Hejona Čo javno je progovorila o problemima s dojenjem na koje je naišla, a na koje je ranije niko nije upozorio.

„Mnoge novopečene mame imaju problema da doje svoje bebe, međutim, malo koja o tome zaista govori. Upravo iz tog razloga, mama Hejona Čou želela je da se obrati javnosti putem svog Instagram profila iskrenim i dirljivim postom u kojem je do detalja pojasnila sve o “stvarnosti o kojoj se ćuti”. “Osećaj koji se probudi u vama kada vaše novorođenče traži mleko teško je opisati. Osećaj koji se probudi kada beba zaplače, a vi nemate mleka je još teže opisati. Bez obzira što su vam bradavice ispucale i bolne, bebin plač odzvanja kao zvuk alarma u mozgu i ja očajnički želim da uradim sve kako bih sinu ublažila tegobe i zadovoljila potrebe. Noću, kada padne mrak, imam izbor da mu dam mlečnu formulu ili da ga pustim da zaspi gladan. Borim se sa stresom svake noći, budim na svakih sat vremena, borim sa svojim voljenim partnerom i pre svega borim se sa osećajem sramote i neuspeha. I opet, koji god izbor napravili, niko ne pobeđuje. Šta se dođavola nalazi u formuli? Zbog čega ova stvar miriše na gumu? Da li će moje mleko ikada početi da curi? Radim li nešto pogrešno? Niko mi nije nikada rekao. Nikad mi niko nije rekao o izazovima dojenja.

Ovo mora da je prećutna stvarnost za mnoge mame. Ja govorim sebi i svima onima koji imaju isti problem kao ja. Nema potrebe da osećamo stid ili krivicu na putu koji se zove majčinstvo. Neke stvari jednostavno ne možemo da kontrolišemo, ali možemo da se trudimo da napravimo najbolji izbor koji nam se u tom trenutku nudi. Volim te, Bo.”

Hejonin post naišao je na oduševljenje žena širom sveta, a mnoge od njih otovreno su je podržale, ali i same priznale da imaju sličnih ili istih problema, što je navelo Hejonu da otvori sajt za sve mame koje žele da se informišu o dojenju i razmene svoja iskustva.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije