Obećanja koja najčešće kršimo kada dobijemo decu

Koliko ste puta rekli „ja to nikad neću tako“ pre nego što ste dobili decu? Svi mi za sebe mislimo da ćemo biti bolji roditelji nego oni koje poznajemo, a onda se rode ta mala bića, promene nam živote iz korena i nateraju nas da prekršimo obećanja koja smo dali sami sebi.

Evo koja to obećanja roditelji najčešće krše iako su se sami sebi zarekli da „neće nikad“.

Moje dete nikad neće koristiti tablet ili telefon dok smo u prodavnici ili restoranu
Jeste li ovo sebi ikad obećali? Ako jeste gotovo smo sigurni i da ste obećanje prekršili jer na žalost, gedžeti su ponekad jedino sredstvo koje će vaše mališane smiriti i dozvoliti vam da kupovinu ili ručak obavite na miru.

Decu nikad neću hraniti nezdravim namirnicama
Sigurni smo da ne postoji mama koja u nedostatku ideja, zbog manjka vremena ili jednostavno zato jer dete nije htelo da jede ništa drugo nije skuvala viršle. Nemojte previše da se opterećujete time, važno je da se trudite usaditi zdrave navike, ali jednostavno deca ne sarađuju uvek onako kako bismo mi hteli, a ni vreme nam ne ide u prilog.

Moja kuća nikada neće biti neuredna
Sve mlade majke su prilično entuzijastične po pitanju čišćenja kuće i sklanjanju igračaka sve dok u jednom trenutku ne shvate da jednostavno nema smisla. Na kraju krajeva, bolje je da sednete u taj haos i igrate se sa vašim mališanima nego da stalno čistite.

Neću preterivati sa objavama fotografija i statusa na društvenim mrežama
Ovo je zamka u koju se većina upeca. Ako obratite pažnju primetićete da su se sve one žene kojima su statusi i fotografije dece po društvenim mrežama smetali pretvorile u one majke koje sa virtuelnim prijateljima dele kako im je beba kakila. Samo pratite.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije

Stidljivo dete

24.03.2017 pocetna

Prirodno je da deca donekle zaziru od odraslih, ali ako se vaše dete uvek igra samo, čak i ako je okruženo drugom decom, trebalo bi da se pozabavit...

pročitaj još