24.06.2015 Saveti

Četiri neprimetne zamke bračnog života

Ako ste u zamku bračnog života već odavno upali, biće vam od velike pomoći da saznate šta vas to u braku čini debljima, nervoznijima i kako to da promenite. Donosimo vam rešenje koja će vaš bračni život učiniti još lepšim i lakšim.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

1. Gubljenje vremena ispred televizora
Čak mnogim parovima koji su u dugoj vezi omiljena zabava je sedenje ispred televizora i gledanje omiljenih filmova uz gomilu grickalica. Istraživanja su utvrdila da parovi većinu zajedničkog vremena provode sedeći, ali, ne brinite mršavljenje ne znači da ćete morati da se odreknete vremena koja provodite u miru samo sa partnerom. Pronađite način na koji možete biti aktivni zajedno i koji ne uključuju hranu. Seks se računa ali nije dovoljan.

2. Briga o mališanima
Jedan od glavnih razloga gojaznosti u braku je taj što su roditelji često zaposleni, mahom prezauzeti i jedino u tom slučaju čemu pribegavaju je smrznuta pica, hamburgeri i slična brza jela. Međutim, imamo rešenje. Umesto kalorične brze hrane, potrudite se da u vašem domaćinstvu uvek imate smrznuto povrće, integralni pirinač i slično. Jeste, i to će biti brzinski napravljen ručak ali zdrav! A to je za vašu decu najvažnije!

3. Vi i partner jedete istu količinu hrane
Kada jede partner i vi jedete. Nepisano je pravilo da žene uz partnere počnu da jedu skoro koliko i pni, a većina muškaraca po pravilu može da pojede duplo više od žene. Ipak povećanje količine hrane koju pojedete ne mora da bude loša promena ukoliko ishranu obogatite prirodnim i zdravim vlaknima.

4. Zaboravili ste na sebe
Da biste bili aktivni ne morate da izdvojite puno slobodnog vremena. Budite pametni i iskoristite svaku priliku da tokom dana sagorevate kalorije. Pet minuta istezanja biće dovoljno da se osećate bolje a za dvadeset minuta možete da napravite i te kako dobar kardio trening!

Savet: Koju god aktivnost odabrali, potrudite se da traje najmanje pola sata, pet puta nedeljno.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije