Šest stvari zbog kojih osuđujemo druge roditelje (sve dok i sami ne dobijemo decu)

Kad postanete roditelj percepcija se bitno promeni. Nekada ste bez dileme osuđivali ponašanje roditelja u određenim situacijama, a danas, kada i sami imate dete, ponašate se na isti način.

prvi koraci manjs-477961679

Beba u autobusu, tramvaju, avionu
Dečji smeh, plač ili urlanje lako može izbaciti iz takta. Ne razmišlajući objektivno, mnogima ponekad prođe kroz glavu kako bi roditelji trebalo da ostave decu kod kuće kad negde putuju.
Naravno, kad dobijete svoje dete postane vam jasno da stvari nisu jednostavne kao što se čine. Mame i tate, prosto, ne mogu i ne žele da se odvoje od svog deteta na nekoliko dana.

Mame koje ne doje
Dojenje je prirodno, besplatno i jedini pravilan izbor. Kad ugledate majku koja ne doji svoju bebu, već joj daje adaptiranu formulu, osuđivanje ide u pravcu – sigurno želi da joj grudi ostanu lepe, lenja je i ne želi najbolje za svoje dete.
Iz roditeljskog ugla, jasno vam je da neke majke nažalost nemaju dovoljno mleka, neke majke moraju uzimati lekove uz koje se ne savetuje dojenje… Ne osuđujte ako ne znate koji je razlog prekida dojenja.

Roditelj koji dopušta detetu da obavi malu nuždu iza grma u parku
Pri samoj pomisli na takav prizor, zapitate se kakvo je to vaspitanje i kakvo će to dete biti kad poraste.
No, kad imate dete, prvo vam pada na pamet da ga roditelji verovatno pokušavaju odvići od pelena. I mokrenje u gaćice i pelene dete će dodatno zbuniti i verovatno unazaditi ceo napredak u odvikavanju.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije