08.08.2014 Vaspitanje

U SAD-u objavljena dečja knjiga koja promoviše nošenje oružja

U SAD-u je objavljena knjiga za decu koja opravdava nošenje oružja i objašnjava da je pravo na posedovanje i nošenje vatrenog oružja „temeljno ljudsko pravo“, prenosi britanski Gardijan.

cover

Naslovljena „Moji roditelji nose oružje“, knjiga autora Brajana Džefsa i Nejtana Nefjua, osnivača organizacije Mičigen nosi oružje koja se zalaže za pravo na nošenje vatrenog oružja, nastoji da „popuni rupu“ u američkoj literaturi za decu i olakša roditeljima koji nose oružje da objasne svojoj deci razloge za to.

„Želeli smo da pružimo osnovni pregled prava na posedovanje i korišćenje vatrenog oružja i sve raširenije prakse nošenja oružja, kako naša deca ne bi bila odgajana uz pristrasno tumačenje američkog Ustava“, pojasnili su autori. „Cilj nam je bio da napišemo knjigu za celu porodicu koja odražava stav većine Amerikanaca, a to je da je pravo na samoodbranu temeljno pravo čoveka i da je vatreno oružje najefektnije sredstvo za to“, utvrdili su autori.

Knjiga prati uobičajeno nedeljno provođenje vremena u porodici 13-godišnje Brine Strong čiji roditelji nose oružje radi samoodbrane.

Iako autori na svojoj veb stranici tvrde da je naslov dosad privukao brojne pozitivne kritike javnosti i medija, brojni su i negativni komentari koji upozoravaju da godišnje od ranjavanja vatrenim oružjem u SAD-u strada više od deset hiljada dece.

Izvor: Index. hr, M. G.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije