01.05.2014 Porodica

Zašto je dobro biti prvo dete u porodici

Ukoliko ste prvo dete u porodici onda imate velike šanse da uspete u životu jer nova studija kaže da su najuspešnije žene na svetu ujedno i prvorođene.

prvo dete

Rezultati studije Univerziteta Eseks pokazali su da prvorođene devojčice imaju predispoziciju da steknu bolje obrazovanje od ostalih članova u porodici, čak 13 odsto veće šanse od prvorođenih sinova.

Kako Daily Mail navodi prvorođene su mnoge poznate i uspešne dame poput Dž.K. Rouling, Hilari Klinton, Opre Vinfri i pevačice Bijonse. Štaviše, polovina dobitnika Nobelove nagrade bili su prvorođena deca.

Kako se navodi u studiji postoji niz razloga zašto je to tako. Roditelji se uglavnom mnogo više bave prvim detetom i više su fokusirani na njega, a takođe postoji teorija da su prvorođena deca inteligentnija.

Takođe, bez obzira na obrazovanje i posao koji roditelji obavljaju prvorođena deca imaju sigurno sedam odsto više šansi da postignu više uspeha od druge dece.

Ipak, postoji način da i vaše drugorođeno dete postiže uspehe – važno je da razlika između prvog i drugog deteta bude minimalno četiri godine.

Izvor: 021.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije