Smeju li deca da jedu brzu hranu?
Pored ogromnog izbora zdrave i ukusne hrane, većina ljudi ipak do energije dolazi unošenjem nezdrave hrane. Smeju li deca da jedu brzu hranu i u kojoj meri? Pročitajte tekst i saznajte više o tome.
pročitaj jošOva namirnica ima antibakterijska i antigljivična svojstva. Pomaže kod bolesti disajnih puteva, posebno kod kašlja i astme. Iznimno je vredan izvor vitamina i minerala i veran prijatelj svakoj trpezi.
Sastojci:
– 3 veća svežnja lišća rotkvice
– 1 veliki seckani luk
– kašika maslaca
– 4 veća krompira
– 1 ½ šoljica nemasnog jogurta
– biber i so
Priprema:
Dinstajte luk na maslacu oko pet minuta, dodajte narezano oprano lišće rotkvice i tako prodinstajte još dve minute dok ne omekša. Dodajte krompire i prelijte vodom tako da ih prekrije. Kada se krompir skuva, izmiksajte sve u blenderu, dodajte jogurt, pustite da provri, ugasite vatru i začinite i ukrasite peršunom.
Izvor: Alternativa za vas
Foto: Thinkstock
Iako se vitamin C tradicionalno smatra najvažnijim u borbi protiv prehlade i gripa, podjednako je važan i cink. [caption id="attachment_95768"...
pročitaj jošDa li će se beba roditi zdrava ne zavisi samo od genetskog potencijala koje joj prenose roditelji, već dobrim delom i od njihovih životnih navika...
pročitaj jošLetnji meseci, uz dobro vreme i lepo raspoloženje, donose i priliku da unapredimo svoje zdravlje i izgled, zahvaljujući sočnim i hranljivim namirni...
pročitaj još