
Smeju li deca da jedu brzu hranu?
Pored ogromnog izbora zdrave i ukusne hrane, većina ljudi ipak do energije dolazi unošenjem nezdrave hrane. Smeju li deca da jedu brzu hranu i u kojoj meri? Pročitajte tekst i saznajte više o tome.
pročitaj jošOva namirnica ima antibakterijska i antigljivična svojstva. Pomaže kod bolesti disajnih puteva, posebno kod kašlja i astme. Iznimno je vredan izvor vitamina i minerala i veran prijatelj svakoj trpezi.
– 3 veća svežnja lišća rotkvice
– 1 veliki seckani luk
– kašika maslaca
– 4 veća krompira
– 1 ½ šoljica nemasnog jogurta
– biber i so
Priprema:
Dinstajte luk na maslacu oko pet minuta, dodajte narezano oprano lišće rotkvice i tako prodinstajte još dve minute dok ne omekša. Dodajte krompire i prelijte vodom tako da ih prekrije. Kada se krompir skuva, izmiksajte sve u blenderu, dodajte jogurt, pustite da provri, ugasite vatru i začinite i ukrasite peršunom.
Izvor: Alternativa za vas
Foto: Thinkstock
Među ukusima koji su karakteristični za leto, uz mnogima omiljenu lubenicu, svakako je i osvežavajuća dinja. Evo nekoliko dobrih razloga zašto bi t...
pročitaj jošUkoliko doručkujete ovsenu kašu imaćete energiju da bez gladi izdržite do ručka, a da ne posežete za nezdravim namirnicama. Evo, zbog čega je sv...
pročitaj jošDonosimo vam listu namirnica na koje bi trebalo da zaboravite u kasnim poslepodnevnim i večernjim satima... [caption id="attachment_101741" alig...
pročitaj još