24.12.2014 Porođaj

Kako vežbati nakon porođaja

Svaka novopečena majka osim besanih noći i brige za svoju bebicu suočava se i s problemom viška kilograma koji su se nakupili tokom trudnoće.

trening nakon porođaja

Ženin metabolizam je prirodno ubrzan nakon porođaja te je hormonalna slika dosta izmenjena u odnosu na prethodno stanje.

Kako naći vremena uz malog plačljivca/plačljivicu i kako vežbati?

Ako postoji baka/deda servis, odlazak u teretanu je moguć na kraći period dok bebac mirno spava nakon obroka. U početku treba raditi lagane kružne treninge gde prva tri meseca treba izbegavati vežbe za stomak, te vežbati nižim intenzitetom koji ćemo vremenom podizati.

Nakon nekog vremena može se početi s jačanjem posture pomoću statičkih vežbi. Bitno je slušati svoje telo i prepoznati znakove koje nam šalje, a ne raditi protiv njega.

U slučaju nemogućnosti baka/deda servisa preostaje da pričekate da mali anđeo zaspe i utone u čvrst san i onda da se lagano posvetite vežbanju u susednoj prostoriji.

Jedan vid kvalitetne vežbe je i svakodnevna šetnja sa svojom bebom, naravno malo bržim tempom, a ne s noge na nogu u ugodnom razgovoru gde tempo pada na pužev korak i gde se gubi svaki smisao vežbe.

U svakom slučaju, lagano i redovno vežbanje je nešto što će majci dati više energije i elana za svakodnevno uživanje sa svojim detetom.

Izvor: index.hr
M.G.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije