20.05.2014 Porođaj

U novosadsku Betaniju evakuisano osam beba i 21 žena

Za prijem pacijenata sa poplavljenih područja, u medicinskim centrima u Vojvodini trenutno ima oko 800 raspoloživih mesta. U novosadsko porodilište „Betanija“ tokom vikenda preventivno je evakuisano osam beba i 21 žena iz bolnice u Sremskoj Mitrovici.

novosadsko-porodiliste-betanija-jpg_660x330

Pacijenti su dobro zbrinuti i za sada imaju sve što im je potrebno„, saopštio je upravnik te bolnice, dr Dragan Stajić.

Ono što mogu da vam saopštim je da su majke sa bebama u odličnom stanju, pacijentkinje na patologiji trudnoće su u dobrom stanju, kao i pacijentkinje koje su operisane. Zahvaljujući dobroj organizaciji u kriznom štabu nama stalno pristižu pacijentkinje, koje sad već znaju da zbog situacije u njihovoj bolnici one dolaze i porađaju se kod nas, tako da jutros je bio jedan porođaj pacijentkinje iz Šida, ona je jutros došla, i jutros se porodila„, rekao je Stanić.

Upravnik Betanije naglasio je i da primljene žene već imaju sve što im je neophodno, pa im dodatna humanitarna pomoć za sada nije potrebna.

Takođe, kaže da su oni spremni da prime i nove pacijente sa ugroženih teritorija.

U zdravstvenim centrima u pokrajini trenutno ima više od 800 raspoloživih kreveta namenjenih za zbrinjavanje pacijenata iz poplavljenih područja, izjavio je Direktor instituta za javno zdravlje Vojvodine Vladimir Petrović.

On je dodao da bolnica u Sremskoj Mitrovici prima samo hitne slučajeve, odnosno, teže povređene i obolele, koji se kasnije upućuju u druge zdravstvene ustanove.

Izvor: RTV
Foto: RTV, Aleksandar Korom
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije