23.02.2017 pocetna Trudnoća

Sedam tipova trudnica

Dok neke žene već na samom početku prihvataju trudnoću kao najnormalniju stvar na svetu, druge sve vreme pate od mučnina, treće traže posebnu pažnju… Predstavljamo vam sedam tipova trudnica.

Foto: Gulliver/Thinkstock

1. Ni ne primećuju da su trudne
Prvi tip trudnica je najređi, to su one za koje ne biste ni rekli da su trudne da to već ne znate. Obično su visoke i jače telesne građe, a trudnoća im se po stomaku vidi tek u kasnim fazama, zbog čega ni ne moraju odmah da kupuju odeću za trudnice. Osim toga, one se ne ponašaju bitno drugačije nego pre trudnoće, koju prihvataju kao najprirodniju stvar na svetu.

2. “Rođene” da budu trudnice
Neke žene imaju takvu građu da ostavljaju utisak kao da su stvorene za to da budu lepe trudnice. Pune grudi i oble bokove tokom drugog stanja prati proporcionalno dobijanje na težini. U trudnoći ne usporavaju s dnevnim aktivnostima i pune su energije, a posle porođaja brzo dolaze u formu.

3. Ekstremne trudnice
Obično su niske, a da su u drugom stanju brzo se može zaključiti po njihovom stomaku. Već u ranim fazama trudnoće imaju velik stomak, zbog čega drugi misle da je termin vrlo skoro. Često ih pitaju da li nose blizance, ili zaključuju da je otac deteta jako krupan čovek. Zbog velikog stomaka otežano se kreću, a noge im jako otiču.

4. Pod stalnim mučninama
Neke žene se bore s trudničkim mučninama za vreme cele trudnoće, a osim toga proganja ih i žgaravica. Zbog mučnih simptoma konstantno se žale i jedva čekaju termin za porođaj kako bi se napokon osećale “normalno”.

5. Fit trudnice
Obično su sportski tipovi koji se i za vreme trudnoće minimalno ugoje, a uprkos drugom stanju uspevaju da vežbaju i da i dalje izgledaju “u formi”. Iako možda nemaju toliko energije kao pre, zbog njihove samokontrole i discipline niko iz njihove okoline to ne primećuje.

6. “Iznenađena” trudnica
Ona izgleda kao da ju je vest o trudnoći “zatekla” nepripremljenu, pa se teško prilagođava novonastaloj situaciji. Osim što izgleda nezgrapno u svojoj staroj odeći koju i dalje nosi, često se spotiče, a dobijena težina je ometa u kretanju. Na ideju trudnoće se obično navikne uoči termina za porođaj.

7. Trudnice koje glume žrtve
Ove žene definitivno nisu omiljeni tip trudnica, ali hormonske promene na njih deluju tako da konstantno traže pažnju od svih kojima su okružene. Tvrde da im je sve teško, misle da bi trebalo da budu lišene svih obaveza i dužnosti, te trudnoću koriste kao izgovor za odmaranje i dobijanje onoga što žele.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije