23.06.2014 Poznati

Milena Vasić: Vaspitavati dete u ovo vreme je veština i umetnost

hello!_332_2_595

Neizmerni entuzijazam koji unosi u sve što radi za glumicu Milenu Vasić osnovni je životni pokretač. Tridesetšestogodišnja umetnica uvek je donosila odluke osluškujući intuiciju, pa je tako, za razliku od ustaljenih standarda, već na početku dvadesetih rodila dvoje dece, ne osvrćući se na reakciju okoline.

Koračajući sigurnim koracima, Milena Vasić postala je poslednjih godina jedna od najzaposlenijih domaćih glumica. Trudi se da načinom života svojoj deci bude odličan primer kako nikada ne bi trebalo zapostavljati prave vrednosti. Poslednja u nizu humanitarnih akcija bila je predstava „Cimet i vanila“ u Ustanovi kulture „Vuk“, čiji je prihod bio namenjen žrtvama od nedavnih poplava.

Kako objašnjavate deci da nije sve u novcu?

Rečenica da nije sve u novcu više zvuči kao definicija za dobro roditeljstvo. Danas je teško roditeljima da se izbore sa svim što društvo nameće. Mogu ja da objasnim deci da ne moraju da imaju najbolji mobilni telefon, ali ako svi njihovi vršnjaci nose androide, a oni imaju stariji model, onda je to problem. Vaspitavati dete u ovo vreme je i veština i umetnost. Trudim se da sa decom provodim što više vremena i tada odlazimo u park, a ne u šoping-centre. Kada smo jednom preko leta ostali kod kuće, odlučila sam da kupimo knjigu „Beograd za početnike“ i svakog dana smo obilazili neko novo značajno mesto. Na kraju su mi rekli da je lepo provesti leto u Beogradu. Deci je najvažnije da učestvujemo u njihovim aktivnostima. Više mi znači da sa njima bacam frizbi nego da negde pijem kafu dok se oni igraju sa svojim društvom.

Kakva su interesovanja vaših mališana?

Lana trenira jahanje koje je vrlo težak, opasan i skup sport, ali njena ljubav i posvećenost konjima je neverovatna i mi to poštujemo. Kada bi mogla, ona bi po ceo dan provodila sa njima. Nikola je jednostavniji, on igra vaterpolo, tim njegove osnovne škole nedavno je osvojio zlatnu medalju na gradskom takmičenju. Svira gitaru i već ima bend sa kojim nastupa. Sa njim možemo o svemu da razgovaamo. Kada pričam sa njima o životnim izborima, objašnjavam im da je najvažnije da se bave onim što žele. Na Lanino pitanje koje je najbolje zanimanje na svetu, odgovaram da je to ono koje izabereš tako da se dobro osećaš dok ga radiš, ali da znaš da ga radiš. Čovek mora da bude samokritičan i da dobro proceni svoje mogućnosti.

Ceo intervju sa Milenom Vasić možete pročitati OVDE.

Autor: Life Content
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije