12.02.2015 Zanimljivosti

Ber Grils: Deci treba zabraniti kompjuterske igrice

Poznati britanski avanturista Ber Grils napisao je „manifest za decu“, posvećenoj današnjoj generaciji klinaca, koja po njegovom mišljenju propada.

Manifest za decu“ posvećen je mlađoj generaciji, a Ber Grils poručuje da bi klincima trebalo zabraniti kompjuterske igrice, problematičnu decu voditi na planinarenje, a rad u javnom interesu trebalo bi da bude obavezan za mlade.

Njegovu ideju o vođenju dece na planinarenje mnogi osuđuju i kažu da je to opasno.

„Klincima je danas teško – imaju ambicije, ali nemaju prilike, zbog čega postaju frustrirani i prave razne gluposti. Kada im date priliku i ‘skinete im okove’, uživaće. Vodio sam sedmogodišnjake na planinarenje i kada smo stigli na vrh planine, sve što sam video bili su široki osmesi na njihovim licima“.

Grils kog gledamo u emisijama o preživljavanju u prirodi, kaže da mlade ljude treba ohrabriti da više rizikuju, ali i da provode više vremena napolju jer je to važno za njihov pravilan razvoj.

Ber Grils, otac trojice dečaka, kaže i da mladi treba više da se potrude da budu formi i da više vode računa o svom zdravlju, kao i da im treba zabraniti igranje kompjuterskih igrica jer „ubijaju maštu“.

Inače, britanski TV avanturista Ber Grils i „najžešći čovek na televiziji“ tri godine je proveo u dobrovoljnoj jedinici britanske vojske, koju je morao da napusti nakon što je doživeo nesreću sa padobranom zbog koje je zamalo ostao paralizovan. Nepunih 18 meseci nakon nesreće, postao je najmlađi Britanac (23) koji se popeo na Mont Everest.
Od 2006. je vodio poznati šou „Čovek protiv divljine„, u kojem je pokazivao veštine preživljavanja u divljini.

Izvor: Mondo




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije