11.01.2016 Zanimljivosti

Neverovatna fotografija novorođenčeta osvojila svet!

Babica Ema Džin Nolan napravila je fenomenalnu fotografiju koja slavi lepotu dolaska na svet. Prvi trenuci bebinog života su čudesni – toliko toga se dešava da je prosto nemoguće zastati i diviti se svemu.

Welcome earthside sweet little HarperAs a Maori baby his placenta will now be returned to the land. The word ‘whenua’…

Posted by Emma Jean Photography on субота 2. јануар 2016.

Fotografkinja i babica Ema Džin Nolan iskoristila je priliku da zabeleži moć rađanja prelepom fotografijom o kojoj bruji ceo svet. Naime, na fotografiji se nalazi beba Harper koja je uslikana samo 90 minuta nakon što je došla na svet. Dečak iz Australije vezan je pupčanom vrpcom kojom je ispisana reč „love“(ljubav), a na ovaj način Ema je želela da oda čast maorskoj tradiciji.

Naime, Maori posteljicu, koja nas hrani dok smo još nerođena bića, zovu „whenua“, što je istovremeno i naziv za zemlju. Pupčana vrpca je „pito“ i predstavlja vezu između nas i Majke Zemlje.

Polinežansko domorodačko stanovništvo sa Novog Zelanda posteljicu i pupčanu vrpcu zajedno zakopava nazad u zemlju, kao simbol večne povezanosti života, a onaj čija je posteljica vraćena zemlji postaje njen čuvar i dužan je da brine za zemlju na kojoj je rođen.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije