13.12.2014 Dete

Šta zvezde kažu za budućnost vašeg deteta

Predstavljamo vam kako se deca pojedinih horoskopskih znakova najčešće ponašaju u različitim životnim situacijama, pod pritiskom emocija, instinkta, adrenalina… Jer, dobro je znati šta očekivati od ljudi koji nas okružuju i koji su nam važni, kako ih razumeti i pomoći im.

deca

OVAN

Urođena težnja ove dece da odgovore na izazove i zabrane drugih može dovesti do problema odavanju alkoholu, drogama ili drugim zavisnostima. Treba im pružiti izazov za život i ugled. Potrebno im je da znaju da imate poverenje u njih i da ih „izazivate” da ispune vaša najviša očekivanja. Dopustite im da osete da ih smatrate izuzetnima, najvažnijim ljudima i da se nadate da ništa od onoga što rade neće biti ispod vaših visokih kriterija.

Stvorite plan konstruktivnih izazova: ohrabrite ih da učestvuju u sportskim aktivnostima ili u školskim priredbama, društvenim aktivnostima, klubovima, domaćim odgovornostima koje za njih neće predstavljati opterećenje ili prinudu. Nikada im ne recite da im je zabranjeno da probaju droge, alkohol ili pušenje, inače mogu osetiti potrebu da ste pogrešno izazvali njihovo pravo da biraju. Uzdržaće se od odavanja zavisnostima uglavnom ili jedino zbog toga što su tako sami odlučili, a ne zbog toga što im je bilo ko zabranio ili im pretio.

BIK

S obzirom da ovim znakom vlada Venera, ova deca mogu biti sklona suvišnom „zadovoljavanju apetita”. Previše slatkiša ili druge jake hrane, mnogo slatkih pića, previše gledanja televizije i slično. Zato se može ukazati potreba da ran odgoj posebno naglasi samouzdržavanje. Treba da znaju da život ne garantuje da imaju pravo na sve što čini da se osećaju dobro ili zadovoljava njihovu trenutnu „glad”.

Znajte da su sklona navikama, tako da jednom ustanovljenu rutinu, bilo pozitivnu ili negativnu, nije lako promeniti. Imperativ je da budu informisani o nerazdvojnim opasnostima koje donosi upotreba narkotika. S obzirom da odluke donose sporo, najveći izvor razočaranja za njih su teškoće nakon uspešnog starta, zato je tada podrška najvažnija. Pomozite im da utvrde navike, da nikad čak i ne pomisle na upotrebu narkotika ili antidepresiva.

BLIZANCI

Ovu decu je najbolje potpuno informisati i objasniti im sve moguće negativne posledice korišćenja droga ili odavanja drugim zavisnostima. Emocionalni pristup obično nije delotvoran i verovatno neće vredeti truda. Uvek budite spremni da osigurate inteligentne, dobro promišljene odgovore na sva pitanja koja ova mentalno radoznala deca mogu postaviti, sve razloge „za” i „protiv”.

Njima je nužna mentalna stimulacija, zato treba učiniti sve da učestvuju u konstruktivnim aktivnostima: čitanju, pisanju, kompjuterima, igrama… ukratko, svemu što će zaposliti njihov um i ruke i pružiti im mogućnosti da pokažu svoje ideje i kreativnost na što više planova, što će zadovoljiti njihovu prirodu i učiniti nezanimljivim sve oblike zvisnosti.

RAK

Za ovu decu je izuzetno važan koncept porodičnog jedinstva i eventualnog roditeljstva. Ako ste sposobni da im prenesete da odavanje alkoholu, drogama i drugim zavisnostima može u potpunosti uništiti njihove planove i želje da imaju sopstvenu porodicu, možete očekivati uspeh u njihovom odvraćanju od sticanja navika koje mogu odložiti ili uništiti ovu najbolju motivaciju.

Čineći dom mestom koje mogu voleti i poštovati, koje služi kao prijatan centar za njihov život, omogućavate im da se osećaju voljenim i sigurnim, što je takođe izuzetno važno. S obzirom da imaju veliko poverenje u roditelje i teže da ih imitiraju, od suštinske je važnosti da ličnim primerom pomognu svom detetu.

LAV

Možda ni jedan od znakova Zodijaka ne poseduje toliko ponosa, tako da je moguće apelovati na ovu decu da ne učestvuju u aktivnostima koje mogu uništiti njihov osećaj samopoštovanja, kao i poštovanje drugih. Njihova osnovna potreba je da budu „zvezde”, ali im se ne dopada uloga „palih zvezda”. Ohrabrite ih da učestvuju u konstruktivnim, zabavnim, kreativnim aktivnostima – školske predstave, umetničke aktivnosti, sport i slično.

To će im pomoći da izgrade dobru reputaciju. Tada će sigurno dobro razmisliti pre nego što učine bilo šta što može tako lako i brzo pokvariti sve što su radom postigli. Kada je moguće, ističite njihove uspehe, odnosno iskoristite svaku mogućnost da učinite da se osećaju važnima.

DEVICA

Deca rođena u ovom znaku imaju intenzivno urođeno zanimanje za očuvanje zdravlja, što donosi mogućnost da im pomognete dajući im pregršt tačnih informacija koje se odnose na negativne zdravstvene efekte odavanja alkoholu, narkoticima, lekovima i pušenju. Postoji dobar razlog da verujemo da na taj način nikada neće biti uvučena u nešto što je u suprotnosti s njihovim željama da očuvaju svoje zdravlje. Donesite im odgovarajuću literaturu i ohrabrite ih da čitaju. Razgovarajte s njima o tome.

Ako je potrebno, omogućite im stručne odgovore psihijatra o mogućim rizicima. Podržite njihovu moguću želju da učestvuju u školskim ili društvenim akcijama u borbi protiv bolesti zavisnosti. Obratite posebnu pažnju da imaju potpuno uravnoteženu ishranu.

VAGA

Ova deca teže miru, harmoniji, poštenju i slozi. Druženje i kontakti su im prirodna potreba. To je moguć izvor problema, međutim, ako im se rano objasni kakve su moguće posledice po mentalno i fizičko zdravlje, veoma je verovatno da će shvatiti da su ovi eksperimenti nešto bez čega se može. Odnosi među ljudima ih jako zanimaju, pa neće dopustiti da ih drugi vide u lošem svetlu.

Dobro je da im se na vreme pokažu filmovi o narkomanima, jer kada shvate negativne uticaje toksičnih supstanci na fizički izgled, biće manje sklona nezdravim uživanjima. Međutim, sve date informacije i sugestije moraju pošteno sagledati obe strane problema, dok odluka mora biti prepuštena njima samima.

ŠKORPIJA

Deca rođena u ovom znaku već od malih nogu pokazuju izuzetnu odlučnost. Ako je pravilno usmerena, njihova moćna samokontrola može praktično osigurati da narkotici i druge bolesti zavisnosti nikada neće biti problem. Međutim, za njih uopšteno važi da se moraju na vreme usmeriti pravilno, inače su sklona ići do samouništenja. Postoji, takođe, urođena radoznalost i motivacija za eksperimentima i otkrivanjem nepoznatog, što može droge učiniti privlačnim. Za njih je preporučljivo da svojim očima, na licu mesta vide kako stvari izgledaju.

STRELAC

Ova deca često imaju dobar smisao za humor, vole zabave, ali su sklona preterivanju. Zbog toga je kod njih moguća preterana popustljivost pa svaki eksperiment s alkoholom i narkoticima može lako odvesti u zavisnost. Počnite jako rano da im dajete informacije o tome, ali budite direktni i nazovite stvari pravim imenom.

Tipovi Jupitera veoma često zagrizu više nego što mogu progutati, a retko žele to da priznaju. Interes za filozofiju i visoko obrazovanje može se takođe pokazati vrlo rano, pa je neophodno podržati njihove napore da se izraze dovitljivo i kreativno na različite konstruktivne načine. Moguće je da će ih zanimati daleka putovanja i civilizacije, zato im omogućite da čitaju putopise i stare mitove i legende, ali ih nemojte ni na šta prisiljavati.

JARAC

Saturn je vladar ovog znaka, pa ove osobe od malih nogu imaju orijentaciju na posao, status i poštovanje drugih, ali mogu doživeti mnogo razočaranja i padova. Teže da i sebe i druge uzimaju suviše ozbiljno, što ih vodi u razdoblja negativizma, pa čak i potištenosti. Potrebno im je puno podrške i ohrabrenja od drugih, i treba im reći da je put ka pozitivnoj istaknutosti strm i krivudav, ali je vredan napora da se njime putuje.

Njihovo obrazovanje treba usmeravati prema razvijanju i očuvanju pozitivnih mentalnih pogleda i stavova. Ohrabrite ih da učestvuju u konstruktivnim zabavnim aktivnostima da bi osigurali da neće konzumirati hemijska sredstva kako bi ih izvukla od sopstvene zlovolje.

VODOLIJA

Potpuno je tačno da su osobe rođene u ovom znaku više od drugih sklone da svoj život poprave ili pogoršaju izborom prijatelja i bliskih drugova. To postavlja dodatne odgovornosti za roditelje i one koji su takođe odgovorni za njih da ih uče kvalitetama diskriminacije kada su prijatelji u pitanju.

Možda će biti potrebno da nadgledaju i savetuju ih u vezi njihovog izbora. U slučaju da postoji nužan razlog da se savetuje ograničavanje ili čak prekidanje nekog druženja, morate im dati razumna objašnjenja. Svaka vaša akcija će imati više efekta ako pristupite na mentalan, inteligentan način. Emocionalnim pristupom ćete teže postići saradnju.

RIBE

Ova deca, pod vladavinom Neptuna, teže da budu kreativna i tajanstvena. Sklona su da budu sanjari koji žele da vide stvari onakvim kakve bi oni voleli i realnost nije nešto što uvek prihvataju. Jako su spremna pobeći od realnosti kada stvari nisu onakve kakvim bi želeli da budu.

Zbog motivacije da stvaraju svet fantazija, droga im može biti privlačna. U svakom slučaju, treba im se obratiti s ljubavlju i tražiti da žive na način kojim neće povrediti one koji ih vole i od kojih su voljene. Emocionalni apel će dati bolje rezultate nego intelektualan način.

Izvor: zena.hr
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije