Tantrumi kod dece
15.03.2023 Vaspitanje deteta

Tantrumi kod dece: Trik sa TikToka koji ih odmah zaustavlja

Tantrumi kod dece umeju da budu poprilično nezgodni i iscrpljujući, ali jedna mama je pronašla rešenje. Mama iz Nešvila (Nashville) podelila je na TikToku video u kome objašnjava kako se izborite sa dečijim tantrumima.

Tantrumi kod dece: Iscrpljujući izlivi besa

Roditeljstvo nije lako ni u jednoj fazi, ali faze u kom je vaše dete još uvek beba je jedna od najiscrpljujućih i najtežih. Dok se još uvek navikavate na obaveze oko deteta i učite ga da se sporazumeva, morate da se izborite i sa njihovim izlivima besa. Ponekad uzroci ovih tantruma umeju da budu smešni, ali je svakako teško umiriti dete kada ima potrebu da izbaci svoje nezadovoljstvo. Međutim, tantrumi kod dece su postali rešivi otkad je jedan video na Tik Toku prikupio preko 4,5 miliona lajkova i 15 miliona pregleda.

Tantrumi kod dece: Trik sa TikToka

Ono što mama pokazuje na TikToku se dešava odmah nakon nezadovoljene bebine želje. Naime, mama je zagrevala ostatke u mikrotalasnoj i kad ih je izvadila, shvatila je da treba još nekoliko minuta zagrevanja. Momenat vraćanja hrane u mikrotalasnu izazvalo je dečiji tantrum. Međutim, mama iz Nešvila ide putem „svesnog roditeljstva“, pa je način na koji se ona bori sa ispadom besa krajnje zanimljiv. Na snimku se vidi kako mama trči po kuhinji što menja raspoloženje bebe. Dakle, misija uspela!

@jussslivWorks every time 😂♬ Love Songs – Bonus – Kaash Paige

Nežno roditeljstvo

Nežno ili svesno roditeljstvo podrazumeva da roditelji ne reaguju impulsivno i da budu pažljiviji prema dečijim osećanjima. Ovakvo roditeljstvo je sve popularnije. Zbog toga je i reakcija roditelja je uglavnom bila pozitivna što se može videti u komentarima. Neki od roditelja su već isprobali ovaj trik i uspešno se izborili sa dečijom frustracijom. Takođe, mnogo roditelja se složilo da iako nije uvek lako, odvojiti dodatni minut da razmislite kako da se izborite sa ovom situacijom, može biti veoma značajno na dugoročnom planu.

Tantrumi kod dece mogu da vam zadaju mnogo muke, naročito ako ne znate kako da smirite dete. Isprobajte ovaj trik koji nema negativnih posledica i možda otkrijete magični način da lako smirite dete.
romrodinka/GettyImagesPlus

još iz kategorije