19.07.2015 Kutak za mame

Mršavite brže: 18 trikova za efikasniji trening i topljenje masnih naslaga

Mršavljenje nije jedini razlog zbog kog bi trebalo da fizičku aktivnost uključite u svoju svakodnevicu. Ako vam je ipak gubitak viška kilograma glavni izvor motivacije, postarajte se da maksimalno iskoristite svaki minut svog treninga.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Predstavljamo vam 18 trikova koji će pospešiti vaš gubitak kilograma:

1. Uključite aerobni trening
“Svaka aktivnost koja vam “dozvoljava” da pričate ali ne i da vodite duge razgovore je idealno oružje za borbu sa kilogramima”, objašnjava Edward Jackowski, osnivač EXUDE Fitness treninga i autor knjige Escape Your Weight. Za razliku od treninga sa težinama (tegovima) i izuzetno napornih anaerobnih vežbi, većina ljudi može izdržati aerobni trening dovoljno dugo da bi njihova tela započela sagorevanje masnih naslaga. Predlažemo vam da se vaše vreme provedeno u teretani sastoji od 60% kardio treninga a ostatak vremena provedite radeći druge vežbe.

2. Zaista trenirajte!
Ako “otaljavate” trening, makar on trajao i sat vremena, rezultati će izostati. Intenzitet treninga je ono što utiče na promenu u vašem metabolizmu. Zaboravite na merenje pulsa – ako osećate da možete da podignete tempo, uradite to!

3. Menjajte intenzitet vežbi
Ako promenite način na koji trenirate, vaše telo će biti primorano da se adaptira za nove izazove. Ako vam ovo deluje kao izuzetno naporan zadatak – u pravu ste. I to je dobra stvar! Što teže zadatke postavite svom telu, to će ono trošiti više kalorija. Dakle, nekoliko puta u toku treninga promenite intenzitet.

4. Nemojte izbegavati vežbe sa tegovima
Iako vam trening sa tegovima neće sagoreti mnogo kalorija, obezbediće vam oblikovanje mišića. Što više mišićne mase imate, to će vaše telo sagorevati više kalorija u stanju mirovanja – čak i dok leškarite na kauču i odmarate se nakon treninga.

5. Trenirajte do “otkaza”
Da li osećate kako vam kvadricepsi “gore” dok radite poslednju seriju iskoraka? To znači da ste ih iscrpeli do kraja – i da ste sagoreli mnogo kalorija.

Ostale savete pročitajte OVDE.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije