23.10.2016 Saveti

Top 5 saveta kako da spakujete hranu u ručni frižider

Saznajte na koji način bi trebalo da pakujete namirnice u prenosivom frižideru, kako biste bili sigurni da je hrana sveža i bezbedna za jelo, bez obzira na spoljašnju temperaturu…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Trovanje hranom znatno je učestalija pojava sa dolaskom letnjih meseci. Možda znate kako da čuvate hranu dok ste kod kuće, ali šta se dešava sa njom kada idete na porodično letovanje ili izlet?

Mnoge porodice na putovanjima nose prenosive frižidere u koje stavljaju hranu predviđenu i za nekoliko dana.

Međutim, trebalo bi da znate da se hrana može pokvariti čak i u mini frižiderima. Kako biste bili sigurni da će hrana odoleti visokim temperaturama, Marijana Graveli, potparol Odeljenja za bedbenost i inspekciju hrane Sjedinjenih Američkih Država, preporučuje pet jednostavnih koraka:

Noć pre:
1. Hranu najpre stavite u termo torbu koju ćete potom staviti u frižider.

2. Pripremite svu hranu koja treba da se rashladi (kao što su recimo sendviči) i stavite je u frižider.

3. Zamrznite piće.

Ujutru:
1. Zamrznuto piće stavite na dno torbe, a potom stavite hranu gore.

2. Da biste bili sigurni da se hrana neće pokvariti, nabavite vodene patrone koje ćete pre toga zalediti i stavite preko hrane. Grickalice stavite na kraju.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije