Kako da zabavite dete prilikom odlaska u nabavku
13.05.2023 Vaspitanje

Kako da zabavite dete prilikom odlaska u nabavku?

Ponekad deluje skoro nemoguće obaviti nedeljnu kupovinu sa malim detetom. Međutim, postoji stvari koje možete da isprobate. Evo kako da zabavite dete prilikom odlaska u nabavku.

Kako da zabavite dete prilikom odlaska u nabavku?

Svaki roditelj može da razume probleme odlaska u nabavku koja obično traje mnogo duže nego što bi vaša deca to želela. Deca često mogu da imaju izlive besa, da se često traže u toalet ili da jednostavno budu neposlušni i lutaju po radnji. Međutim, postoji nekoliko načina na koje možete da se izborite sa njima.

Uočite granice vašeg deteta

Pokušajte da uočite kada njihovo strpljenje dolazi kraju. Ako je to nakon 20 minuta, trudite se da završite kupovinu za 20 minuta. Takođe, možete detetu dati nešto što će da ga zanima dok vi obavljate kupovinu kao što su knjiga ili užina. Možda ne bi bila loša ideja i da kupovinu obavljate dva puta nedeljno. Vaše dete će lakše podneti, a vi ćete lakše obnavljati zalihe koje su vam potrebne.

Kako da zabavite dete prilikom odlaska u nabavku: Slikajte ono što žele

Skoro je neizbežno da se vaše dete uhvati za igračku koju jako želi. Međutim, ovo možete da rešite na jednostavan način. Tražite od deteta da ga slikate sa igračkom kako bi poslali sliku Deda Mrazu ili Uskršnjem zeki. Iznenadićete se kako će brzo zaboraviti na to.

Neka imaju sopstvena kolica

Većina marketa već ima mini kolica za decu. Pustite dete da samo gura svoja kolica i dajte mu njegov posebni spisak za kupovinu. Osećaće se veoma važno i odraslo.

Kako da zabavite dete prilikom odlaska u nabavku: Dajte im zdrave grickalice

Grickalice mogu da budu veoma korisne prilikom odlaska u kupovinu kada se vaše dete dosađuje. Naravno neka to budu zdrave grickalice. Izbegavajte velike količine šećera.

 Neka budu vaši pomoćnici

Možete im dati spisak za kupovinu i da pomažu tako što će precrtati ono što ste kupili. Pustite ga neka bira proizvode sa polica tako što ćete mu davati izbor. To može učiniti da kupovina potraje duže, ali ćete izbeći izlive besa vašeg deteta.

Dakle, učinite kupovinu lakšu i zanimljiviju i vama i vašem detetu. Sigurno će kupovina postati obaveza za koju više ne treba mnogo strpljenja i psihičke pripreme.
ImageSource/GettyImagesPlus

još iz kategorije