30.04.2015 Ishrana deteta

Neočekivano zdrave namirnice za razvoj vašeg deteta

Pravilna ishrana dece jedna je od najisplativijih investicija u njihovu budućnost. Birajući hranu za naše mališane, već u detinjstvu stvaramo „voljenu“ i „nevoljenu“ hranu i izgrađujemo njihov ukus. Drugim rečima, otpočinjemo proces obrazovanja u oblasti ishrane i polažemo kamen temeljac za način ishrane koji će preovlađivati u kasnijem životu deteta. Predstavljamo vam neke od namirnice koje su neočekivano dale dobre rezultate i rangirale se među jedne od zdravijih sastojaka u ishrani vašeg mališana.

???????????

Beli hleb
Iako se u integralnom hlebu nalazi više biljnih vlakana, regulativi u proizvodnje hrane nalažu dodavanje kalcijuma, gvožđa,
nijacina i tijamina u beli hleb.

Krompir
Jedan krompir srednje veličine pečen u ljusci sadrži istu količinu biljnih vlakana kao pet banana i istu količinu gvožđa kao i identičnoj količini spanaća.

Pasulj iz konzerve (u sosu od paradajza)
To je namirnica s visokim sadržajem proteina i biljnih vlakana, a vrlo malim procentom masnoće.

Konzervirano voće i povrće
Istraživanja su pokazala da ove namirnice sadrže istu, u nekim slučajevima i veću, količinu hranjivih materija kao i sveže voće i povrće. Koristite voće u soku, a ne u šećernom sirupu, kao i povrće bez dodatog šećera ili soli.

Autor: Mama&Beba
Foto: Thinkstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije