Dojenje u marami
08.03.2023 Dojenje

Dojenje u marami: Zašto ga mame vole?

Ako imate obaveze kod kuće, dojenje u marami može biti korisno za vas ali i za vašu bebu. Osim što štedi vaše vreme, ostvarićete još jaču vezu sa svojom bebicom.

Dojenje u marami vam omogućava da brzo dovedete bebu u položaj da se hrani kad god ogladni, a istovremeno vam omogućava da nastavite sa završavanjem kućnih poslova. Ipak pronalazak pravog položaja često može biti težak. Otkrivamo vam nekoliko korisnih saveta uz video koji će vam pokazati sve korak po korak.

Dojenje u marami: Zašto ga mame vole?

Namestiti se u udoban položaj na mirnom mestu tokom dojenja nije uvek tako lako kao što zvuči. Dojenje u marami je odlično za zauzete mame jer omogućava vašoj bebi da ručka dok vi obavljate svoje obaveze. Ako ste u javnosti, dojenje u marami takođe pruža privatnost, što može biti dodatna prednost.

Još jedan plus je povezanost sa vašom bebom. Imati bebu blizu sebe je vrlo korisno za održavanje bliske veze i povećanje oksitocina. U nekim slučajevima, takođe može pomoći bebi da lakše dođe do dojke.

Da li je dojenje u marami bezbedno?

Prvo i najvažnije, proverite da li vaša beba može nesmetano da diše dok je u tom položaju. Kako bebe prvih nekoliko meseci života dišu samo na nos, neophodno je da njihov nosić bude slobodan dok sisaju. Uverite se i da je marama čvrsto vezana kako bi bebica bila sigurna u vašem naručju. Otkrivamo vam i: Kako da mi dojenje bude lakše: 7 korisnih sitnica (mojabeba.rs)

Marama za dojenje: položaji

Postoje dva glavna položanja za dojenje u marami koje možete koristiti. Pravi položaj zavisi od veličine vaše bebe i kako je njoj i vama prijatno. Postoji i nekoliko načina vezanja marame za dojenje koje možete isprobati kako biste se uverili koji je za vas dvoje najbolji. U nastavku su video saveti koji će vam biti od pomoći:

 
Miljana Momirović

NataliaDeriabina/GettyImagesPlus

još iz kategorije