23.12.2014 Vaspitanje

Kako da mališan bude uspešan u školi

Kako bi dete bilo uspešno u školi i redovno obavljalo sve obaveze, potrebna je podrška i pomoć roditelja. Naravno, to ne znači da preuzmete sve na sebe, već da budete potpora u svakom trenutku.

uspeh u školi

Upoznajte se s učiteljima i roditeljima druge dece. Redovni odlasci na roditeljske sastanke držaće vas u kontaktu i ukoliko postoji potreba da se nešto u pristupu promeni, na vreme ćete to saznati.

Ako smatrate da je vašem detetu potrebna pomoć u učenju, na vreme ju pružite. Ukoliko ne možete na dovoljno dobar način detetu da približite gradivo, potražite pomoć stručne osobe.

Uključite se u detetovo učenje za testove. Osim što ćete pomoći detetu, zbližićete se u matematičkim mukama.

Raspitajte se šta škola sve nudi vašem detetu. Dodatni programi ili sportske aktivnosti mogu pomoći vašem detetu da upozna sebe.

Ne sramite se da pitate. Ako primećujete nešto sumnjivo u detetovom ponašanju, pitajte i dete i učitelja.

Podstaknite dete na redovno ispunjavanje školskih obaveza.

Budite pozitivni kada je obrazovanje vašeg deteta u pitanju. Ponekad loša ocena zaista može biti rezultat neslaganja deteta s pojedinim profesorom ili loše razumevanje gradiva. Ne osuđujte odmah dete zbog njegove lenjosti.

Naučite dete kako se pravilno koristi internet. Detetu će to pomoći u učenju i upoznavanju s novim stvarima.

Podstaknite dete da čita. Ne mora se nužno raditi o literaturi u vezi sa gradivom u školi. Dopustite detetu da samo otkrije koja tematika ga najviše zanima.

Razgovor s detetom trebalo bi da se podrazumeva. Razgovarajte često i o svemu. Ne dovodite se u situaciju da se sav razgovor svodi na kazne.

Naučite dete da od malih nogu mora preuzeti odgovornost za svoja dela.

Izvor: index.hr
M.G.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije