13.04.2017 Ishrana trudnica

Vaše priče: ZBOGOM TRUDNIČKI KILOGRAMI – sa 97 na 57!

U nastavku vam predstavljamo priču naše čitateljke Jelene o tome kako se izborila s viškom kilograma. Verujemo da ćete se pronaći u njenoj ispovesti.

Jedan od najvećih problema žena jesu kilogrami, tj.višak kilograma. Moja borba počinje još od detinjstva, a završava se devet meseci nakon drugog porođaja. Nažalost, oduvek sam bila sklona gojenju i uvek sam bila pomalo opterećena kilažom.

Suđenih 97 kilograma
U prvoj trudnoći, kada sam imala dvadeset godina, neposredno pre porođaja izmerila sam se i imala sam 97 kilograma. Druga trudnoća je bila u dvadesetšestoj godini i, nećete verovati, i tada sam pred sam porođaj imala takođe 97 kilograma. Nakon prve trudnoće nisam toliko obraćala pažnju na svoj fizički izgled, mislim da ga tada nisam ni bila svesna. Bila sam preokupirana nekim drugim stvarima. Međutim, posle drugog porođaja sam zbog viška kilograma i svog izgleda pala u depresiju. Plakala sam skoro svaki dan. Bila sam očajna i nezadovoljna. Odlučila sam da po tom pitanju moram nešto korenito da romenim u svom životu!

Novi režim ishrane
Nakon druge trudnoće, bebac nije sisao i ja odlučujem da unos hrane svedem na minimum, uz to krećem i s vežbanjem. Uvela sam treninge tri do četiri puta nedeljno, a trenirala sam sa suprugom i to pretežno vežbe fokusirane na butine i zadnjicu. U ishrani su uglavnom bili zastupljeni voće, povrće, belo meso i riba. Od tih namirnica sam kombinovala jedno jelo koje jedem jedan dan, npr. izgrilujem belo meso i ubacim u salatu od paradajza, paprike i krastavaca, malo maslinovog ulja i to jedem kad osetim glad ili izdinstam povrće s pirinčom. Unos slatkiša sveden je na minimum, ali zbog energije i da prebrodim krizu za slatkim dozvoljavala sam sebi svaki dan makar bananicu ili nešto slično. Zapravo, ja nisam držala nikakve dijete. Jednostavno sam sebi i svom bioritmu prilagodila režim ishrane i drastično smanjila količinu obroka.

Komplimenti i podrška
Moji kilogrami počinju da beže od mene :). Okolina primećuje promene na meni i komplimenti i podrška mi daju još veću snagu i motivaciju da izdržim u svom cilju. Izvlačim stare stvari iz garderobera i shvatam da su mi velike. A moja vaga pokazuje 57 kilograma i ja ne mogu da verujem! Iznenađena prizorom koji vidim, fotografišem vagu, tj. kilažu koju pokazuje. Inače, porodila sam se 27. septembra 2013. i pred porođaj sam imala tih famoznih imala 97 kilograma, nakon porođaja sam izgubila desetak, a trenutno, ni godinu dana kasnije, imamla sam 57. Najveća podrška mi je bio moj stariji sin koji je uvek primećivao kad oslabim, moj suprug s kojim sam vežbala i moja mama, koja je čuvala bebu dok ja treniram. Definitivno samopouzdanje raste! Ubedila sam sebe da ja prkosim hrani, a ne ona meni.

Hedonizam i uživanje u zalogaju
Po prirodi sam hedonista i naravno da se ponekad prepustim uživanju u hrani. To praktikujem jednom nedeljno. Inače, uživam da kuvam, mesim, pravim slana i slatka peciva i svaki dan iz moje kuhinje oseća se miris raznih, finih đakonija, ali ja im se ne prepuštam….
Naučila sam da je dosta pojesti jedan zalogaj i zadovoljiti tu potrebu za ukusom. Ne moraju se pojesti četiri palačinke, već pola jedne i time je ukus i potreba zadovoljena a razlika u broju unetih kalorija između četiri palačinke i pola palačinke je veoma velika.
Još jedan savet, koji treba da vam je stalno u podsvesti, jeste latinska izreka: ŠTO ME HRANI, TO ME UBIJA.

Drage moje dame, nadam se da će nekoj mami ova moja priča makar malo pomoći i dati motivaciju. Upornost, jaka volja i vera u sebe vas vode ka uspehu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije