Prva stvar u koju poželite kad ustanete jesta ta topla, mirisna šolja radosti u koju stavite par kocki šećera. Dodajte to i u kašicu, šolju čaja na poslu, to je već 144 kalorije, a samo što ste počeli dan.
Guliver/Getty
Kada ste trudni, briga nastaje istog momenta oko toga kako će izgledati vaša ishrana. Jedna od glavnih briga jeste i sam šećer pa i to koliko će doprineti vašem gojenju. Pa, razumno pitanje jeste i to koliko i kojih šećera jeste dozvoljeno i dovoljno u trudnoći?
Osim šećera u kristalu, sve su češći i zaslađivači, bilo oni prirodni ili veštački koji vas zbog toga „što ne goje“ mogu privući. Ali budite pažljivi nisu svi blagonakloni, a neke trebate i izbegavati.
Zaslađivači sa kalorijama tokom trudnoće
Sam šećer je sladak i nema korisnih kalorija koje mogu doprineti vašoj ishrani. On samo utiče na ukus. Ali kako biste svakako izbegli da se u trudnoći pojavi gestacijski dijabetes ili neki drugi problem slične prirode, smanjite unos šećera. Samim tim, tu izbegavajte šećer. med, kukuruzni skrob, fruktozu i maltozu.
Današnji svet posebno je stresan za žene koje žele da se ostvare na više polja i žive pod velikim pritiskom.Da li ste znali da stres utiče na plodnost?