28.04.2015 Začeće

Pet znakova koji govore da ste spremni za drugo dete!

Kada vam ideja ponovnog menjanja pelena budi nostalgiju, to je znak da se u vama nešto „kuva“.

????????????????????????????????

U trenutku kada njihovo prvo dete napokon uđe u fazu celonoćnog spavanja i krene u vrtić, mnogi roditelji pomisle kako je pravo vreme za drugo dete. Donosimo vam listu znakova koji pokazuju da ste stvarno spremni za dolazak novog člana porodice

1. Potpuno ste se oporavili od prve trudnoće. Telu treba dosta vremena da se vrati u formu nakon poroda. Smatra se kako je optimalno vreme potrebno za oporavak između 18 i 23 meseci, ali ako želite biti sigurni da je vaše telo spremno za novu trudnoću, otiđite kod svog doktora i ginekologa.

2. Vi i vaš partner svesni ste koliko će drugo dete uticati na svakodnevicu i na vaš odnos. Međutim, oboje želite još jedno dete i spremni ste na sve nove obaveze i promene u rasporedu koje dolaze s njim.

3. Sigurni ste da finansijski možete podneti dolazak novog člana porodice ili odlazak s posla. Iako se mnogi slažu da je drugo dete’ jeftinije’ od prvog jer već posedujete svu potrebnu dečju opremu, novo dete ipak uključuje i nove izdatke. Naravno da novac nije ključna stvar u planiranju druge trudnoće, ali ako se nalazite u finansijskoj stisci zbog koje ste stalno pod stresom, razmislite o tome da drugu trudnoću odložite na nekoliko meseci dok se situacija ne popravi.

4. Znate kako ćete prvo dete pripremiti za prinovu. Stručnjaci smatraju kako decu treba polako uvesti u priču o novoj trudnoći tek kada se vaš trudnički stomačić počne nazirati. Zato se pre trudnoće informišite o tome kako ćete detetu objasniti njegovu novu ulogu brata ili sestre.

5. Osećate da ste emotivno spremni za novu trudnoću. Kada vam ideja ponovnog menjanja pelena budi nostalgiju, kada se uhvatite da opet razmišljate o dečjim imenima ili sa čežnjom posmatrate male bebe, to znači da je pravo vreme za još jedno dete.

Izvor: Bebac
Foto: Thinkstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije