27.11.2013 Zanimljivosti

Kako su jedni sasvim obični roditelji odvojili decu od televizora i kompjutera

Tim i Keri Mek, roditelji dve devojčice, našli su rešenje kako da odvoje ćerke od televizora i kompjutera.  Naime, njih dvoje su postali zabrinuti da će devojčicama detinjstvo proći ispred televizora zbog čega su odlučili da zadaju sebi i deci 100 izazova koje će kroz godinu dana morati da prevaziđu. 

skijanje

Umesto da sede na kauču ispred TV-a, Ejmi, Ela, Tim i Keri su krenuli put prirode u nove pobede. Spavanje u šatoru u šumi, rafting, planinarenje bilo po snegu ili po kiši, poseta Londonu, čišćenje plaža samo su neke od aktivnosti koje je ova skladna porodica obavila.

Mi smo normalna i obična porodica, čak i nismo nešto avanturistički nastrojeni. Ipak, kada smo videli kako deca danas odrastaju, pa i naša, odlučili smo da nešto preduzmemo. Čak i kada su aktivni, mislim da nisu dovoljno slobodni da se izraze. Veoma su zaštićeni od svih vrsta rizika, što ih sputava da budu sposobniji“ , kaže Tim inače učitelj u školi za decu ometenu u razvoju.

Mama dve devojčice, Keri kaže da u početku nije bila oduševljena ovom idejom.

U početku nisam uopšte bila oduševljena, ali kasnije sam shvaitla koliko je ovo neverovatno iskustvo. Kao prava porodica savladali smo 100 izazova za godinu dana i postali jači“, rekla je ona.

Jedno je svakako sigurno, desetogodišnja Ejmi i osmogodišnja Ela moći će da se ponose svojim detinjstvom i uživaju u uspomenama koje će iz njega poneti.

Izvor: B92.net




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije